H Alpine προβιβάζει τον Piastri για το 2023 - Αρνείται τη συμφωνία ο οδηγός


Η Alpine ανακοίνωσε πως προβιβάζει τον Oscar Piastri στην ομάδα της Formula 1, την ώρα που ο οδηγός ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 2/8/2022

Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της Aston Martin πως υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με τον Fernando Alonso το πρωί της Δευτέρας 1/8, ανάγκασε -όπως φαίνεται- την Alpine να κινηθεί ταχύτατα και να προβιβάσει τον Oscar Piastri στην θέση του για το 2023.

Ο Αυστραλός οδηγός βρίσκεται στην ακαδημία της ομάδας εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ το 2020 και το 2021 κατέκτησε τα πρωταθλήματα της F3 και της F2, αντίστοιχα.

Ο Otmar Szafnauer, επικεφαλής της Alpine F1 Team, δήλωσε σχετικά:

«Ο Oscar είναι ένα λαμπρό και σπάνιο ταλέντο. Είμαστε περήφανοι που τον γαλουχήσαμε και τον υποστηρίξαμε στα δύσκολα μονοπάτια των μικρών κατηγοριών. Μέσα από τη συνεργασία μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τον είδαμε να εξελίσσεται και να ωριμάζει σε έναν οδηγό που είναι περισσότερο από ικανός να κάνει το βήμα στη Formula 1.

«Μαζί, πιστεύουμε ότι το δίδυμο θα μας δώσει τη συνέχεια που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε τον μακροπρόθεσμο στόχο μας να προκαλούμε νίκες και πρωταθλήματα».

Καμία αντίδραση από την πλευρά του οδηγού

Σε αυτές τις ανακοινώσεις, πάντα υπάρχει και το σχόλιο του οδηγού, που αναγνωρίζει την επίτευξη της εκάστοτε συμφωνίας και αναφέρεται σε αυτήν.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Alpine, το μόνο σχόλιο είναι εκείνο του Szafnauer, ενώ ούτε στα social media υπάρχει κάποια αναφορά από τον Piastri για την εν λόγω κίνηση.

Αυτό φαίνεται να δείχνει πως η ομάδα έδρασε μονομερώς.

Υπάρχουν ευρύτατες αναφορές πια πως ο Piastri, κι ο μάνατζέρ του, Mark Webber, είχαν έρθει ήδη σε μία καταρχήν συμφωνία με τη McLaren, για την θέση του Daniel Ricciardo. 

Αυτή η ανακοίνωση μοιάζει να έχει έρθει χωρίς την πρότερη συνεννοήση με την πλευρά του οδηγού, σαν μοχλός άσκησης πίεσης προς αυτόν να μην μεταβεί σε αντίπαλο στρατόπεδο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα πράγματα δεν είναι ακόμα ξεκάθαρα, όσο η πλευρά Piastri δεν τοποθετείται δημόσια.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 

Ο Oscar Piastri αρνήθηκε ότι έχει υπογράψει ο,τιδήποτε τέτοιο με την ομάδα, λέγοντας: