Η Audi προετοιμάζεται για την είσοδό της στη Formula 1


Η πρόσληψη ενός βετεράνου στον τομέα των κινητήρων από την Audi, δηλώνει πως οι Γερμανοί είναι έτοιμοι να εμπλακούν για πρώτη φορά στη Formula 1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 31/7/2021

Με την παρουσία των CEO των Audi και Porsche στο Spielberg προ μερικών εβδομάδων για την πρώτη συνάντηση για τους κινητήρες του 2025, οι φήμες για την εμπλοκή ενός εκ των δύο εταιρειών καλά κρατούν.

Τώρα, αυτές οι φήμες μπορούν να αρχίσουν να αποκτούν τη μορφή γεγονότος.

Σύμφωνα με πληροροφίες του RacingNews365, το Volkswagen Group προσέλαβε τον Adam Baker, ο οποίος θα αναλάβει να μελετήσει την προοπτική εμπλοκής μίας εκ των εταιρειών στην F1.

Ο Baker έχει διατελέσει στο παρελθόν Επικεφαλής Ασφαλείας της FIA, ενώ νωρίτερα ήταν μηχανικός κινητήρα στην Cosworth, όταν αυτή βρισκόταν στην F1, προτού περάσει το 2005 από την BMW, όντας για ένα διάστημα ο επικεφαλής αγώνων και δοκιμών για τον κινητήρα των Γερμανών στην F1.

Από το 2010, κρατούσε έναν ευρύτερο ρόλο στο εσωτερικό της BMW Motorsport, προτού πάει στην Ομοσπονδία το 2018.

Η μεταγραφή Baker είναι κλεισμένη, και μένει μόνο η επιβεβαίωση από τη FIA.

Φαίνεται, μάλιστα, πως θα επικεντρωθεί στα της Audi, με δεδομένο ότι κι ο Allan McNish, πάλαι ποτέ οδηγός Formula 1 και νυν team principal της εταιρείας στη Formula E, έχει επιστρέψει στα paddock, κατά το τρέχον Ουγγρικό Grand Prix.