Η Red Bull απειλεί με καταγγελία για την πίσω πτέρυγα της Mercedes


Ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, δηλώνει έτοιμος να καταθέσει ένσταση για την πίσω πτέρυγα της Mercedes W12, ακόμα και στο τρέχον GP στο Κατάρ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 19/11/2021

Από το Βραζιλιάνικο Grand Prix, η Red Bull προσκομίζει στοιχεία στη FIA και τον τεχνικό επικεφαλής Νικόλα Τομπάζη για την πίσω πτέρυγα της Mercedes.

Σύμφωνα με την αυστριακή ομάδα, η πτέρυγα της W12 λυγίζει όταν το μονοθέσιο ξεπερνά τα 260 χλμ./ώρα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η οπισθέλκουσα και να αυξάνεται η τελική ταχύτητα, ακόμα κι όταν δεν είναι ανοιχτό το DRS.

Κι ενώ δεν έγινε κάποια καταγγελία για αυτό την περασμένη εβδομάδα, ο Christian Horner τόνισε πως δεν θα αφήσει το ζήτημα ως έχει.

Μιλώντας στο Sky Sports F1, ο Βρετανός δήλωσε:

«Δίχως αμφιβολία, αν τη δούμε να χρησιμοποιείται κι εδώ, θα την καταγγείλουμε. Εδώ ίσως παίζει λιγότερο ρόλο, αν κι είδαμε πως είχαν σημαντικό προβάδισμα στην τελική ταχύτητα στo FP1, ίσως 7 χλμ/ώρα διαφοράς από τα δικά μας μονοθέσια, αλλά αν η κατάσταση σε Τζέντα και Άμπου Ντάμπι είναι ίδια με της Βραζιλίας, το μονοθέσιό τους απλά δεν θα έχει ανταγωνισμό.»

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, δήλωσε απόλυτα βέβαιος για τη νομιμότητα του μονοθέσιου της ομάδας του, τονίζοντας πως ό,τι κι αν ισχύει για την πίσω αεροτομή «επιτρέπεται και για αυτό είναι εντάξει.»