Κοντά στην πόρτα της εξόδου ο Helmut Marko - Έλαβε πρόταση από τη Mercedes


Ο Marko ενδέχεται να υποστεί ποινικές κυρώσεις εάν αποδειχθεί ότι διέρρευσε πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση Horner, όμως αυτό δεν πρόκειται να τον αφήσει εκτός paddock.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Getty Images - Red Bull Content Pool, Sebastian Kawka - Mercedes-Benz Grand Prix Ltd
  • 9/3/2024

Το μέλλον του Helmut Marko στην Red Bull είναι αμφίβολο. Ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull ενδέχεται να τεθεί σε αναστολή, φερόμενος να έχει διαρρεύσει πληροφορίες και στοιχεία στον Τύπο, σχετικά με τις κατηγορίες ενάντια στο πρόσωπο του Christian Horner.

Μία νέα έρευνα, που διεξάγεται από την ίδια την ομάδα, βρίσκεται σε εξέλιξη, τα συμπεράσματα κι ευρήματα της οποίας δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. Αν, ωστόσο, αποδειχθεί ότι έχει διαρρεύσει εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με το ζήτημα, ίσως να υποστεί ποινικές κυρώσεις.

Όπως αποκάλυψε ο Αυστριακός στο κανάλι ORF της πατρίδας του, υπάρχει περίπτωση να λείπει από τον επόμενο αγώνα στην Αυστραλία. Όταν ρωτήθηκε αναφορικά με το εάν πρόκειται να τεθεί σε διαθεσιμότητα από την ερχόμενη Δευτέρα, ο ίδιος απάντησε: «Θα το θέσω ως εξής, είναι δύσκολο να κρίνω, κι εν τέλει, θα αποφασίσω μόνος μου τι θα κάνω. Η θεωρητική πιθανότητα πάντα υπάρχει.

«Θεωρώ ότι είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα. Βέβαια, θέλουμε ειρήνη στην ομάδα. Αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο με 24 αγώνες και πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό.»

Ένα ακόμη σημαντικότερο θέμα, τόσο για την ίδια τη Red Bull, όσο και για το πώς θα διαμορφωθεί το grid του 2025, αφορά τη σύνδεση του συμβολαίου του Marko με εκείνο του Max Verstappen. Λέγεται ότι υπάρχει μία ρήτρα στο συμβόλαιο του Ολλανδού που του επιτρέπει να ακολουθήσει τον Marko, αν εκείνος αποχωρήσει από την ομάδα.

Ο Verstappen δήλωσε στα ολλανδικά μέσα ότι «δεν μπορεί να συνεχίσει στη Red Bull,» αν ο Marko φύγει«Πάντα ήμουν ξεκάθαρος ότι πρέπει να μείνει, οπότε δεν μπορώ να συνεχίσω χωρίς εκείνον. Ο Helmut είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα και για εμένα να συνεχίσω, όπως και για το μέλλον της ομάδας. Πάντα έλεγα ότι ο Helmut πρέπει να μείνει στην ομάδα για όσο είναι ζωντανός. Πάντα ήμουν ξεκάθαρος αναφορικά με αυτό, όπως το περασμένο έτος μετά το Κατάρ. Κι ελπίζω αυτό να μην αλλάξει.»

Το δικό του «λιθαράκι» ήρθε να προσθέσει κι ο Toto Wolff, ο οποίος τόνισε ότι το ενδεχόμενο ο Marko να μη βρίσκεται πια στη Red Bull, καθιστά τον Verstappen ακόμα πιο ελκυστική επιλογή για τη Mercedes. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Marko θα αναλάμβανε έναν υποστηρικτικό και συμβουλευτικό ρόλο στην ομάδα, παρόμοιο με εκείνον που είχε ο Niki Lauda τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

«Μας λείπει η παλιά μας μασκότ,» είπε ο Wolff σε συνέντευξή του στο ORF. «Απλά θα πάρουμε και τον Helmut. Είναι στη σωστή ηλικία. Δεν έχει κόκκινο καπελάκι, αλλά θα έρθει σε εμάς.

«Ο Helmut ήταν -κι είναι- ο αγαπημένος μας εχθρός. Όμως είναι ένας πραγματικός αγωνιστής. Αν χάσουν τον Helmut, σίγουρα θα είναι μία απώλεια για τη Red Bull και την ομάδα

Όσο για τον ίδιο τον Verstappen, ο Wolff αναγνωρίζει ότι ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δε θα μπορούσε να οδηγεί για μία ομάδα που δε βρίσκεται σε θέση να του προσφέρει ένα γρήγορο μονοθέσιο. «Έχουμε μία διαθέσιμη θέση για το 2025 και το 2026. Όμως ο Max θα οδηγήσει όπου είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο, και σήμερα αυτή είναι η Red Bull υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς ο Verstappen έφτασε να είναι στο ραντάρ της Mercedes για το 2025

Red Bull: Σε αναστολή η εργαζόμενη που κατήγγειλε τον Christian Horner

GP Σαουδικής Αραβίας: Το grid του αγώνα κάτω από τα φώτα της Τζέντα