Κορυφή και με… διαφορά για τη Mercedes στο Μπαχρέιν


Τα προβλήματα δεν έλειψαν ούτε τη δεύτερη ημέρα των χειμερινών δοκιμών για την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, ωστόσο ο Bottas είδε… κορυφή!

  • 13/3/2021

Ο Φινλανδός πιλότος σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1.30.289, όντας κατά σχεδόν 1,5 δέκατο πιο γρήγορος από τον Pierre Gasly με την AlphaTauri που ακολούθησε στη δεύτερη θέση.

Ο Bottas, μολονότι καθυστέρησε περίπου μία ώρα να βγει στην πίστα, έκανε 58 γύρους, όσους είχε κάνει στο πρωινό σκέλος και ο teammate του, Lewis Hamilton, ο οποίος είχε έξοδο και κόλλησε στην αμμοπαγίδα.

Η διαφορά, βεβαίως, είναι ότι ο Bottas χρησιμοποίησε την C5, δηλαδή την πιο μαλακή από τις έξι διαθέσιμες γόμες της Pirelli, ενώ ο Hamilton την C2. Έτσι δικαιολογείται εν πολλοίς και η διαφορά τους, καθώς ο καλύτερος χρόνος του Hamilton ήταν 1.33.399.

Τους περισσότερους γύρους, συνολικά 132, τους έκανε ο Latifi με την Williams, ενώ 128 έκανε ο Fernando Alonso με την Alpine, αποδεικνύοντας πως δεν έχει επηρεαστεί από το προ τεσσάρων εβδομάδων ατύχημα που είχε στην Ελβετία, κάνοντας ποδήλατο!