Leclerc: Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν δύσκολα, τώρα είναι η ευκαιρία μας


Ο Charles Leclerc μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η Ferrari πριν φτάσει να κερδίσει τον εναρκτήριο αγώνα της νέας εποχής της Formula 1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 20/3/2022

Μετά από 910 μέρες, ή αλλιώς 46 Grand Prix, η Ferrari κέρδισε ξανά αγώνα της Formula 1, με τον Charles Leclerc να εκμεταλλεύεται την pole position που πήρε, μετατρέποντάς της σε νίκη, με τον Carlos Sainz στη 2η θέση.

Η απόδοση της F1-75 είχε πλεονέκτημα στην απόδοση σε σχέση όχι μόνο με τη Mercedes, αλλά και τη Red Bull, που είδε και τα δύο της μονοθέσια τελικά να εγκαταλείπουν.

Ο Μονεγάσκος οδηγός της Scuderia, «παιδί» των ακαδημιών της και οδηγός της από το 2019, μίλησε για τα δύσκολα χρόνια της ομάδας, όσο αυτή προετοιμαζόταν για τους νέους κανονισμούς:

«Είμαι πολύ χαρούμενος, συνεχώς λέω τα ίδια, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για την ομάδα και ξέραμε ότι αυτή θα ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για εμάς.

«Όλοι στο εργοστάσιο έχουν κάνει φανταστική δουλειά με αυτό το καταπληκτικό μονοθέσιο, οπότε ξεκινάμε με τον καλύτερο τρόπο: pole position, ταχύτερος γύρος και 1-2 σήμερα με τον Carlos.

«Δεν θα μπορούσαμε να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο, οπότε θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που μας υποστήριζαν αυτά τα δύο χρόνια. Δεν ήταν εύκολο, αλλά είναι φοβερό να είμαστε και πάλι στην κορυφή.»

Ο επόμενος αγώνας διεξάγεται το προσεχές Σαββατοκύριακο στη Σαουδική Αραβία.