Max Verstappen: Πώς μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο στη Σιγκαπούρη - Τι ρεκόρ μπορεί να σπάσει


Ο Max Verstappen μπορεί να πάρει τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του από τις αρχές Οκτώβρη, στο προσεχές Grand Prix Σιγκαπούρης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 27/9/2022

Μετά από ένα σερί πέντε νικών από τη Γαλλία ως και την Ολλανδία, και συνολικά 11 νίκες σε 16 αγώνες μέσα στη χρονιά, ο Max Verstappen βρίσκεται ενώπιον της κατάκτησης του δεύτερου παγκόσμιου πρωταθλήματος στην καριέρα του.

Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται πρώτος στη βαθμολογία με διαφορά 116 βαθμών από τον δεύτερο Charles Leclerc, και 125 βαθμών από τον τρίτο Sergio Perez.

Για να είναι πρωταθλητής στη Σιγκαπούρη, πρέπει να φύγει από τη Marina Bay με διαφορά τουλάχιστον 130 βαθμών από τον επόμενο οδηγό στην κατάταξη.

Μοιάζει εφικτό με βάση τη δική του απόδοση, καθώς θα πρέπει να κερδίσει (με ή χωρίς τον βαθμό του ταχύτερου γύρου), αλλά θα πρέπει οι αντίπαλοί του να κάνουν μέτριους ή κακούς αγώνες.

Αναλυτικά:

  • Αν κερδίσει τον αγώνα και πάρει τον ταχύτερο γύρο (26 βαθμούς), ο Leclerc τερματίσει 8ος ή και πιο κάτω, και ο Perez τερματίσει 4ος ή και πιο κάτω
  • Αν κερδίσει τον αγώνα χωρίς τον ταχύτερο γύρο (25 βαθμούς), ο Leclerc τερματίσει 9ος ή και πιο κάτω, κι ο Perez τερματίσει 4ος ή και πιο κάτω χωρίς τον ταχύτερο γύρο, ή πέμπτος σημειώνοντας και τον ταχύτερο γύρο

Το ρεκόρ που μπορεί να πλησιάσει και αυτό που μπορεί να σπάσει ο Ολλανδός

Στην περίπτωση που ο Verstappen καταφέρει να στεφθεί πρωταθλητής του 2022 από τη Σιγκαπούρη, θα έχει ισοφαρίσει τον Nigel Mansell από το 1992, που πήρε τον τίτλο με 5 αγώνες να απομένουν.

Το απόλυτο ρεκόρ έχει ο Michael Schumacher, με 6 αγώνες να απομένουν όταν το 2002, στη Γαλλία, γινόταν για 5η φορά πρωταθλητής.

Το ρεκόρ που έχει ακόμα τη δυνατότητα να καταρρίψει ο Ολλανδός οδηγός είναι εκείνο των περισσότερων νικών σε μία σεζόν. Αυτή τη στιγμή έχει 11, το ρεκόρ είναι 13 (Schumacher 2004, S. Vettel 2013), και με 6 αγώνες ακόμα στο πρόγραμμα, μπορεί δυνητικά να φτάσει ως τις 17.