Μεγάλη ζημιά λόγω των κινητήρων στη McLaren…


Η βρετανική ομάδα δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει δοκιμές με παλαιότερο μονοθέσιο, διότι θα έχει πρόβλημα στη συνεργασία της με τη Mercedes!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/6/2020

Το… φυσάνε και δεν κρυώνει στη McLaren το «χουνέρι» που έχουν πάθει με τις δοκιμές που θα μπορούσε να κάνει η ομάδα ενόψει της έναρξης της αγωνιστικής σεζόν. Όμως δεν μπορεί να τις κάνει, πολύ απλά διότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους κινητήρες!

Όπως κάθε ομάδα, έτσι και η McLaren θα μπορούσε να κάνει ένα διήμερο δοκιμών στην πίστα, χρησιμοποιώντας ένα μονοθέσιο τουλάχιστον δύο ετών, δηλαδή ένα όχημα στο οποίο να μην είναι ενσωματωμένες οι εξελίξεις του 2020.

Όμως το μονοθέσιο του 2018, το οποίο οδηγούσαν ο Fernando Alonso και ο Stoffel Vandoorne χρησιμοποιεί κινητήρες της Renault, με την οποία θα συνεργάζεται μέχρι το τέλος του 2020 η McLaren.

Από το 2021 η βρετανική ομάδα θα επιστρέψει στη Mercedes, με την οποία συνεργαζόταν από το 1995 μέχρι και το 2014. Όμως η συνεργασία με τη γερμανική εταιρία θα μπορούσε να έχει νομικά κωλύματα εάν η McLaren αποφάσιζε να χρησιμοποιήσει παλαιότερο μονοθέσιο με κινητήρα Renault!

«Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει εξαιτίας των συνεχών αλλαγών κινητήρων τα τελευταία χρόνια», παραδέχθηκε ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Andreas Seidl.

Πάντως τόσο ο Carlos Sainz όσο και ο Lando Norris θα κάνουν πολλές δοκιμές στον προσομοιωτή, ενώ αναμένεται να οδηγήσουν και κάποια μονοθέσια άλλων κατηγοριών, προκειμένου να μπορέσουν να μπουν στο… κλίμα. Άλλωστε ήδη ο Norris είχε την ευκαιρία να οδηγήσει ένα μονοθέσιο της Euroformula στο Σίλβερστοουν.