Ο Alonso απολογείται στον Hamilton για το team radio στο Σπα


Ο Fernando Alonso απολογήθηκε στον Lewis Hamilton, αφού τον αποκάλεσε «ηλίθιο» μετά την επαφή τους στο Βελγικό Grand Prix.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: ALPINE
  • 1/9/2022

Στον πρώτο γύρο του αγώνα στο Spa-Francorchamps, o Hamilton είχε μάχη με τον Alonso στα φρένα για το σύμπλεγμα των Les Combes, όταν ο Βρετανός ακούμπησε το μονοθέσιο του αντιπάλου του, βρέθηκε για λίγο στον αέρα, και με την προσγείωση στο έδαφος προκάλεσε ζημιές στη W13 και εγκατέλειψε.

Ο Ισπανός αποκάλεσε «ηλίθιο» των 7 φορές πρωταθλητή, λέγοντας πως «ξέρει να οδηγεί μόνο όταν ξεκινά πρώτος».

Μιλώντας πριν την έναρξη του τριημέρου στο Zandvoort της Ολλανδίας, ο οδηγός της Alpine τόνισε πως θα απολογηθεί και προσωπικά στον Hamilton, λέγοντας:

«Γιγαντώθηκε πολύ όλο αυτό.

«Αφορά τον Lewis, έναν πρωταθλητή, έναν θρύλο των καιρών μας και όταν λες κάτι τέτοιο -και συγνώμη που το επαναλαμβάνω- απέναντι σε έναν Βρετανό οδηγό, τα media ασχολούνται υπέρ το δέον με αυτό.

«Έχουν πει πολλά στον Checo, τον Carlos, σε μένα. Αν πει κανείς κάτι για έναν Λατίνο οδηγό, όλα είναι πιο αστεία. Αν πει κανείς κάτι στον Lewis, αποκτά βαρύτητα.

«Αλλά ναι, θέλω να ζητήσω συγνώμη. Μέσα στην ένταση της στιγμής και με την αδρεναλίνη στα ύψη, παλεύοντας για την τριάδα, είπα αυτά τα πράγματα που δεν έπρεπε να είχα πει.

«Παράλληλα, όμως, όπως είπα και μετά τον αγώνα, ήταν ένα αγωνιστικό συμβάν κατά τη δική μου κρίση.»