«Ο Verstappen θα είχε... σκοτωθεί τέσσερις φορές»


Ο Bruno Giacomelli βάζει τα πράγματα στη… θέση τους, αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull δεν θα μπορούσε να σταθεί στη Formula 1 τη δεκαετία του 1980

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/5/2020

Στα νιάτα του υπήρξε ένας από τους πιο ελπιδοφόρους Ιταλούς πιλότους μονοθεσίων. Πρωταθλητής στην ευρωπαϊκή Formula 2 το 1978, ο Bruno Giacomelli δεν κατάφερε να κάνει σπουδαία καριέρα στη Formula 1, καθώς την εποχή που αγωνίστηκε με την Alfa Romeo (1980-1983), η ιταλική ομάδα κινήθηκε στη μετριότητα.

Μολαταύτα πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο οδηγό αγώνων, ο οποίος τόνισε πως «βλέποντας αυστηρά τους αριθμούς, έχεις τον Schumacher να έχει κατακτήσει επτά Παγκόσμιους τίτλους, ενώ ο Fangio κατέκτησε πέντε. Μόνον που την εποχή του Fangio μπορούσες πολύ εύκολα να σκοτωθείς σε έναν αγώνα. Ο θάνατος σε περίμενε σε κάθε στροφή».

Μάλιστα δεν δίστασε να αναφερθεί και στον Max Verstappen, λέγοντας πως «εάν οδηγούσε σήμερα ένα μονοθέσιο των αρχών της δεκαετίας του 1980, θα είχε… σκοτωθεί τουλάχιστον τρεις με τέσσερις φορές. Είναι υπερβολικά επιθετικός, όμως δεν πρόκειται να πάθει κάτι, λόγω της ασφάλειας των σύγχρονων μονοθεσίων».