Oscar Piastri: Αυτός ήταν ο καλύτερος αγώνας του rookie της χρονιάς


Στην παρθενική του σεζόν στη Formula 1, o Oscar Piastri ξεχώρισε ένα συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο, δείχνοντας τι μπορεί να κάνει στο μέλλον.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: McLaren Media
  • 23/12/2023

Ο Oscar Piastri διένυσε μία πολύ καλή παρθενική σεζόν στη Formula1. Ο οδηγός της McLaren κατέγραψε δύο βάθρα, σε Ιαπωνία και Κατάρ, ενώ στο κράτος του Κόλπου πήρε και τη νίκη στο sprint race του Σαββάτου.

Μαζί με τη βελτίωση της ομάδας βρήκε κι ο ίδιος τον εαυτό του, και δικαίως αναδείχθηκε rookie της χρονιάς στο gala της FIA.

Μιλώντας μετά το τέλος της σεζόν, ο team principal της McLaren, Andrea Stella, ξεχωρίζει τη 2η θέση που κατέλαβε ο οδηγός του στη Suzuka ως την καλύτερη στιγμή στην πρώτη του χρονιά:

«Σε μία πίστα όπως η Suzuka κατάφερε να εκκινήσει 2ος, κι αυτό πρέπει να το σκεφτούμε, τι σπουδαίο αποτέλεσμα ήταν αυτό. Σε μία πίστα που δεν είναι μόνο γρήγορη, αλλά και στενή, που δε συγχωρεί το λάθος, καθώς με το που χάσεις τη γραμμή σου, βγαίνει εκτός, στις αμμοπαγίδες που υπάρχουν ανά σημεία.

«Είναι εντυπωσιακός σε ό,τι αφορά την ταχύτητα που είχε και την ικανότητά του να μαθαίνει γρήγορα, να συνεργάζεται με τους μηχανικούς και να εξάγει τις πληροφορίες που χρειάζεται ώστε να ωριμάσει ταχύτατα, το πόση αντίληψη έχει για να ξεκινήσει από το 'δεν ξέρω τίποτα για αυτή την πίστα, πρώτη φορά την οδηγώ' στο να έρθει 2ος στις κατατακτήριες.

«Και είναι και το γεγονός ότι παραμένει ψύχραιμος, τα έχει όλα υπό έλεγχο, και για αυτό μπορεί να εκμεταλλεύεται το ταλέντο που έχεις, διότι δεν προκαλεί στον εαυτό του αχρείαστο άγχος. Μπορώ να δω γιατί ήταν τόσο επιτυχημένος στις μικρές κατηγορίες.»

Την επόμενη μέρα, στον αγώνα, ο Αυστραλός ήρθε 3ος, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του στην F1 στο βάθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

McLaren για Red Bull-AlphaTauri: Δεν θα έπρεπε δύο ομάδες να έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη

Ψυχικά εξαντλημένος ο Hamilton - Τι φέρνει τον Alonso ένα βήμα πιο κοντά στη σύνταξη