Παραμένει με… ρεκόρ στη Formula 1 ο Kimi Raikkonen


Θέμα ωρών είναι η επίσημη ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας της Alfa Romeo με τον Kimi Raikkonen και για το 2021.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 8/10/2020

Ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Fred Vasseur, είχε ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό πως εάν ο «Iceman» επιθυμούσε να παραμείνει στην ομάδα και για το 2021, η συνεργασία θα επεκτεινόταν αυτόματα.

Όπως προκύπτει από τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών, Alfa Romeo και Raikkonen έδωσαν τα χέρια κι έτσι ο Φινλανδός θα είναι πιλότος της ομάδας και την επόμενη σεζόν.

Έτσι ο Raikkonen θα έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει περαιτέρω το ρεκόρ συμμετοχών σε γκραν πρι της Formula 1, το οποίο θα καταρρίψει την προσεχή Κυριακή, καθώς θα εκκινήσει για 323η φορά, ξεπερνώντας τον Rubens Barrichello.

Παράλληλα, ανοίγει διάπλατα πλέον η πόρτα της Alfa Romeo για τον Mick Schumacher. Μετά και από τη δοκιμή που έκανε την περασμένη εβδομάδα στο Φιοράνο με το μονοθέσιο του 2018, ο γιός του επτάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή ετοιμάζεται για την «παρθενική» συμμετοχή του σε ελεύθερες δοκιμές αγώνα της Formula 1, στο γκραν πρι του Νίρμπουργκρινγκ.

Επιθυμία της Ferrari είναι το 2021 ο Schumacher να βρίσκεται στη Formula 1 και από τη στιγμή που η «σκουντερία» έχει δικαίωμα επιλογής του ενός εκ των δύο πιλότων της Alfa Romeo, θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη εάν δίπλα στον Kimi δεν είναι ο Mick.

Μολονότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση της Ferrari είναι να περιμένει πρώτα την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου στη Formula 2 πριν ανακοινώσει τον Mick Schumacher για την Alfa Romeo, δεν αποκλείεται οι διαδικασίες να «τρέξουν» νωρίτερα.

Την Παρασκευή αναμένεται η Alfa Romeo να ανακοινώσει την επέκταση της συνεργασίας της με τον Raikkonen για το 2021, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει ανακοίνωση και για τον Schumacher, με αφορμή την παρουσία του στις ελεύθερες δοκιμές, σε «εντός έδρας» αγώνα αλλά και ακριβώς 20 χρόνια έπειτα από την κατάκτηση του πρώτου τίτλου του Michael Schumacher με τη Ferrari.