Ποια ρεκόρ… κυνηγάει ο Verstappen στους επόμενους έξι αγώνες;


Στην αρχή του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος, οι συνθήκες φάνταζαν ιδανικές προκειμένου να βλέπαμε μια μάχη μεταξύ του Charles Leclerc και του Max Verstappen. 

  • 28/9/2022

Κάτι τέτοιο, όμως, επί της ουσίας δεν συνέβη ποτέ, κυρίως λόγω των προβλημάτων αξιοπιστίας και των λαθών που έγιναν από την ομάδα της Ferrari.

Για τον Verstappen, πάντως, το φινάλε του 2022 θα μπορούσε να σημάνει την κατάρριψη αρκετών ρεκόρ στην ιστορία του αθλήματος, ξεκινώντας από τους περισσότερους κερδισμένους βαθμούς σε ένα έτος. Προς το παρόν, το ρεκόρ αυτό ανήκει στον Lewis Hamilton, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει 433 βαθμούς το 2019. Ωστόσο, μετά τη νίκη του στο Ιταλικό γκραν πρι, ο Verstappen βρίσκεται στο 335 και, υπολογίζοντας και τον αγώνα σπριντ που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία, το ρεκόρ δεν απέχει ιδιαίτερα!

Ακόμη πιο κοντά, από την άλλη πλευρά, φαίνεται να είναι το ρεκόρ της μεγαλύτερης διαφοράς μεταξύ του παγκόσμιου πρωταθλητή και του δεύτερου. Εννέα χρόνια μετά τον Sebastian Vettel, ο οποίος το 2013 τερμάτισε με 155 βαθμούς διαφορά από τον Alonso, ο Γερμανός θα μπορούσε να χάσει αυτό το ρεκόρ, χάρη στους 116 βαθμούς που έχει ήδη ο Verstappen έναντι του Leclerc.

Πιο περίπλοκο είναι το θέμα του μεγαλύτερου αριθμού ταχύτερων γύρων αγώνα σε ένα έτος. Για να καταρρίψει και αυτό το ρεκόρ ο Ολλανδός, θα πρέπει να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο και στους έξι αγώνες που απομένουν. Αν αποτύχει σε μία μόνο από αυτές τις περιπτώσεις, ο Mad Max θα ενταχθεί στην ελίτ των Michael Schumacher και Kimi Raikkonen, με 10 "ταχύτερους γύρους" ο καθένας.

Τέλος, δύο άλλα ρεκόρ δεν είναι αδύνατα, αν και δεν είναι εύκολο να επιτευχθούν. Ο λόγος για τον μεγαλύτερο αριθμό νικών σε ένα έτος και τον μεγαλύτερο αριθμό συνεχόμενων νικών.