Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήρε νίκη ο Fernando Alonso


Με την Aston Martin πια σε θέση να διεκδικήσει βάθρα, ή και νίκες, θυμόμαστε πότε ήταν η τελευταία φορά που ο Fernando Alonso πάτησε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI, ALPINE
  • 8/3/2023

Το πρωτάθλημα F1 του 2023 ξεκίνησε ιδανικά για τον Fernando Alonso, καθώς στον πρώτο του αγώνα με τη νέα του ομάδα, την Aston Martin, ανέβηκε στο βάθρο, τον 99ο της καριέρας του.

Η AMR23 μοιάζει ικανή να παλέψει για περισσότερα βάθρα, ή ακόμα και για τη νίκη, κάτι που -αν έρθει- θα σπάσει ένα σερί 10 ετών χωρίς πρωτιά για τον 2 φορές πρωταθλητή.

Ο Ισπανός έχει πανηγυρίσει 32 νίκες στην καριέρα του, γεγονός που τον κατατάσσει 6ο στη σχετική λίστα, με τον Max Verstappen να τον προσπερνά πιο πρόσφατα.

Ισπανία 2013: Ο τελευταίος θρίαμβος

Η τελευταία φορά που κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή ήταν το Ισπανικό Grand Prix του 2013. Ο μεγάλος οδηγός κέρδισε τότε για δεύτερη φορά αγώνα της πατρίδας του μετά το 2006, αν κι είχε κερδίσει το 2012 επί ισπανικού εδάφους, στη Βαλένθια, στο επονομαζόμενο Ευρωπαϊκό GP. 

Εκείνη τη χρονιά, ο Alonso τερμάτισε 2ος στο πρωτάθλημα, πολύ μακριά από τον πρωταθλητή Sebastian Vettel, ενώ το 2015 θα αποχωρούσε από τη Ferrari. Θα μετέβαινε στη McLaren για μία καταστροφική συνεργασία του ιδίου, της ομάδας και της Honda, ενώ το 2018 ήρθε η αποχώρηση, για να γίνει πρωταθλητής στο WEC και νικητής του 24ωρο αγώνα στο Le Mans.

Η επιστροφή και το βάθρο

Το 2021 γύρισε στο grid με την Alpine, τη φυσική συνέχεια της ομάδας με την οποία πήρε τα δύο πρωταθλήματα της καριέρας του. 

Στον πρώτο αγώνα της F1 στο Κατάρ, ο Ισπανός βρέθηκε να οδηγεί ένα μονοθέσιο πολύ ταιριαστό στα χαρακτηριστικά της πίστας του Losail, κι έτσι έφτασε στο βάθρο, στην 3η θέση και πάλι, όπως και σε ένα άλλο κράτος του Κόλπου, το Μπαχρέιν.