Πρόστιμο 900.000 ευρώ στον Nelson Piquet για τα ρατσιστικά σχόλια προς τον Hamilton


Με απόφαση δικαστηρίου, ο Nelson Piquet καλείται να καταβάλει το ποσό των 900.000 ευρώ μετά από ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια προς το πρόσωπο του Lewis Hamilton.

  • ΦΩΤΟ: MERCEDES
  • 27/3/2023

Τον Νοέμβριο του 2021, ο Nelson Piquet προχώρησε σε ορισμένα ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια, χαρακτηρίζοντας τον Lewis Hamilton με μία εξαιρετικά ρατσιστική λέξη, όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη για την άποψή σχετικά με το ατύχημα του 7κις πρωταθλητή με τον Max Verstappen στο Silverstone εκείνη τη σεζόν.

Μετά την θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε στο διαδίκτυο, ο Βραζιλιάνος απολογήθηκε, λέγοντας πως η γλώσσα που χρησιμοποίησε «δεν ήταν η σωστή, και δεν θα την υπερασπιστώ».

Ωστόσο, τόνισε πως η μετάφραση της λέξης που είπε από τα πορτογαλικά στα αγγλικά αφαίρεσε από το πραγματικό της νόημα, καθώς «είναι μία λέξη που ιστορικά χρησιμοποιείται στα βραζιλιάνικα πορτογαλικά ως συνώνυμο της λέξης 'τύπος' ή 'άνθρωπος', και δεν είχε σκοπό να προσβάλει κανέναν».

Αυτό δεν έπεσε τέσσερις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης και της Συμμαχίας ΛΟΑΤΚΙ Βραζιλίας, και μήνυσε τον Piquet για 10 εκ. βραζιλιάνικα Ρεάλ.

Την περασμένη Παρασκευή, δικαστήριο στη Βραζιλία, και συγκεκριμένα στην Μπραζίλια, αποφάσισε πως ο Piquet θα πρέπει να καταβάλει το ήμισυ αυτού του ποσού, δηλαδή 900.000 ευρώ.

Στην απόφαση, ο δικαστής αναφέρει πως το μέγεθος της ποινής «αντιπροσωπεύει όχι μόνο την επανορθωτική λειτουργία της αστικής υπευθυνότητας, αλλά και την τιμωρητική πλευρά της, ακριβώς επειδή ως κοινωνία πρέπει να αποτινάξουμε αυτά τα φαινόμενα ρατσισμού και ομοφοβίας».

Ο 70χρονος, 3 φορές πρωταθλητής μπορεί να ασκήσει έφεση στην απόφαση.