Red Bull και Honda συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά ως το τέλος του 2025


Red Bull και Honda ήρθαν σε συμφωνία για επέκταση της τεχνικής συνεργασίας που έχουν στον τομέα των μονάδων ισχύος, ως και το τέλος του 2025.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 2/8/2022

Με την αποχώρηση της Honda από τη Formula 1 με το τέλος του 2021, η Red Bull εγκαθίδρυσε το τμήμα Red Bull Powertrains, που κατασκευάζει και προμηθεύει με μονάδες ισχύος την αυστριακή ομάδα.

Αυτό που συνέβη, όμως, ήταν η παραχώρηση εξοπλισμού, υλισμικού και προσωπικού της Honda προς την RB, με τη στήριξη της Honda Racing Corporation στον τεχνικό τομέα, ως το τέλος του 2023.

Αυτή η συμφωνία τώρα παρατάθηκε, όπως έγινε γνωστό, ως το τέλος του 2025.

Ο Christian Horner, Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής της Red Bull Powertrains δήλωσε:

«Η συνεργασία της Red Bull με τη Honda ήταν απίστευτα επιτυχημένη και είμαστε χαρούμενοι που αυτό θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας εποχής των κανονισμών για τις μονάδες ισχύος της FIA το 2025»

Από την πλευρά του, ο Koji Watanabe, Επικεφαλής της Μονάδας Εποπτείας Εταιρικών Επικοινωνιών της Honda και Πρόεδρος της Honda Racing Corporation, τόνισε:

«Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη Red Bull PowerTrains στη Formula 1 μέσω του HRC, μετά το αίτημα της Red Bull να επεκτείνει την τρέχουσα συμφωνία μας , το οποίο το HRC μπορεί να καλύψει με τους υπάρχοντες πόρους του. Για άλλη μια φορά, στοχεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τη συμμετοχή μας στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού για την ανάπτυξη των τεχνολογιών και του εργατικού μας δυναμικού».