Sainz: «Δεν ασχολούμαι με όσους δεν γνωρίζουν από Formula 1»


Για όλους και για όλα μίλησε ο Carlos Sainz, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera». 

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/2/2022

Ο Ισπανός πίλότος της Ferrari αναφέρθηκε σε θέματα όπως η ανανέωση του συμβολαίου του, οι φιλοδοξίες του και οι στόχοι για την επόμενη σεζόν.

Αναφορικά με το συμβόλαιό του, το οποίο λήγει στο τέλος του 2022, ο Sainz τόνισε πως «όπως είπε ο Binotto, είμαστε και οι δύο ικανοποιημένοι. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε μαζί και χρησιμοποιήσαμε αυτόν τον χειμώνα ως ευκαιρία για να έρθουμε πιο κοντά σε μια συμφωνία. Προσπαθούμε. Το να μπορέσω να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής μαζί με τη Ferrari είναι η μεγαλύτερη φιλοδοξία μου. Θα ήθελα να καταλήξουμε στους όρους ανανέωσης το συντομότερο δυνατό».

Παρά το γεγονός ότι κέρδισε την περυσινή ενδοοικογενειακή μάχη με τον Leclerc, ο Sainz εξακολουθεί να θεωρείται από κάποιους ως ο δεύτερος οδηγός της ομάδας... «Δεν με αντιμετωπίζουν όλοι ως αουτσάιντερ. Όσοι καταλαβαίνουν αυτό το άθλημα και όσοι έχουν δουλέψει μαζί μου, ξέρουν ποιες είναι οι ικανότητές μου. Όταν ο Mattia Binotto με κάλεσε στη Ferrari, ήξερε ήδη ότι θα μπορούσα να κάνω καλή δουλειά. Μπορώ να είμαι πολύ γρήγορος. Δεν δίνω σημασία σε αυτούς που πιστεύουν ότι το επίπεδό μου δεν είναι υψηλό γιατί δεν γνωρίζουν την F1».

Όσον αφορά στο 2022, οι Sainz υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «η Ferrari F1-75 είναι διαφορετικό από τα μονοθέσια που είδαμε τα τελευταία χρόνια. Είναι εντελώς καινοτόμο. Μέχρι πέρυσι οδηγούσαμε τα καλύτερα μονοθέσια στην ιστορία της F1. Ήταν ισορροπημένα αλλά δεν συγχωρούσαν το λάθος. Αν έχανες τον έλεγχο για μια στιγμή ήταν σχεδόν αδύνατο να γλιτώσεις το ατύχημα. Αυτή η Ferrari μου φαίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή. Η ανάρτηση είναι πιο σκληρή, θα πρέπει να συνηθίσουμε τον χειρισμό της. Πόσο καιρό θα μας πάρει για να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητές της; Αν είναι εύκολο να οδηγηθεί, όλα θα έρθουν πιο γρήγορα. Δεν νομίζω ότι η πρώτη δοκιμή στη Βαρκελώνη είναι αρκετή για να έχουμε πλήρη εικόνα της δυναμικής του μονοθεσίου, όμως στο Μπαχρέιν θα είμαστε σε θέση να πούμε κάποια πράγματα με μεγαλύτερη βεβαιότητα. Είμαστε γεμάτοι θετικότητα. Η περσινή εμπειρία μας έκανε καλό σε όλους μας. Στο Maranello , στους διαδρόμους, συναντώ χαμογελαστούς, ενεργητικούς, γεμάτους αυτοπεποίθηση ανθρώπους. Δεν βλέπω κανένα άγχος. Μόνο την επιθυμία να τα πάμε καλά».