Σε αναζήτηση συνεργατών η ομάδα Formula 1 της Red Bull


Η Red Bull ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας εταιρίας, η οποία θα κατασκευάζει κινητήρες, ωστόσο δεν αποκλείει συνεργασίες με μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 16/2/2021

Ήδη έχει ακουστεί έντονα το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Alfa Romeo< το συμβόλαιο της οποίας με την Sauber λήγει στο τέλος του 2021. Ο ιταλική φίρμα κοιτάζει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις μελλοντικές προοπτικές της, ειδικά από τη στιγμή που τέθηκε υπό την «ομπρέλα» της Stellantis.

Μέχρι στιγμής η Alfa Romeo έχει συνεργασία με τη Ferrari ως προς τους κινητήρες και τα μηχανικά μέρη, ωστόσο η προοπτική μιας συνεργασίας με τη Red Bull δεν αφήνει αδιάφορη την ιταλική φίρμα, καθώς θα ανοιχτούν σημαντικές προοπτικές σε επίπεδο μάρκετινγκ και εισροής χρημάτων.

Πέραν της Alfa Romeo, όμως, και η Audi έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της να εμπλακεί με το κομμάτι της κατασκευής κινητήρων. Τεχνογνωσία από αγώνες υπάρχει, ενώ δεν θα πρέπει να λησμονούμε πως υπάρχει πρόθεση από το Volkswagen Group για εμπλοκή στη Formula 1.

Σε κάθε περίπτωση, ο Dr. Helmut Marko ξεκαθάρισε πως η Red Bull θα μπορέσει να κατασκευάσει και μόνης της κινητήρες, συνεργαζόμενη με στελέχη που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Honda, αλλά και συμφωνώντας με ανθρώπους άλλων ομάδων.