Σε αυτούς τους τομείς πρέπει να βελτιωθεί άμεσα η Red Bull


Ο Max Verstappen έχασε τη νίκη στην Ισπανία την Κυριακή, εν μέρει λόγω της εξαιρετικής στρατηγικής της Mercedes. Αλλά η γερμανική ομάδα φάνηκε επίσης να έχει υψηλότερη ταχύτητα από τη Red Bull.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/5/2021

Η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τόσο η στρατηγική όσο και η ταχύτητα πρέπει να βελτιωθούν, όπως και ο προμηθευτής του κινητήρα Honda.

Ο Toyoharu Tanabe, τεχνικός διευθυντής της Honda F1, πιστεύει ότι ο Lewis Hamilton και η Mercedes είχαν περισσότερη δύναμη και καλύτερη στρατηγική από τη Red Bull. «Ο Verstappen προσπέρασε τον Hamilton από την αρχή και οδήγησε σχεδόν σε όλο τον αγώνα. Αλλά μετά τη στρατηγική δύο πιτ στοπ της Mercedes, ο Hamilton έφτασε γρήγορα και μας προσπέρασε χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι πίσω», δήλωσε ο Tanabe.

Ο Sergio Perez, από την πλευρά του, δεν κατάφερε να βρεθεί υψηλότερα από την πέμπτη θέση, έχοντας εκκινήσει όγδοος, μετά από ένα λάθος στις κατατακτήριες δοκιμές. «Είναι δύσκολο να προσπεράσεις από την όγδοη θέση», δήλωσε ο Tanabe, προσθέτοντας: «Ειδικά όταν βρίσκεσαι πίσω από το κορυφαίο γκρουπ. Στο τέλος κατάφερε να επιστρέψει στην πέμπτη θέση».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Honda, λοιπόν, «αν δεν βελτιώσουμε τη στρατηγική και την ταχύτητα, δεν μπορούμε να νικήσουμε τη Mercedes. Τώρα καταλαβαίνουμε περισσότερα για τις δυνάμεις και τις αδυναμίες μας. Πρόκειται για μια πίστα αναφοράς, οπότε έχουμε συλλέξει πολύτιμα δεδομένα. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να κάνουμε τη μονάδα ισχύος ταχύτερη».