Στον «αέρα» το γκραν πρι της Ισπανίας!


ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΚΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΑΓΩΝΑ FORMULA 1 ΓΙΑ ΤΟ 2020, ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΜΕΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΡΑΓΔΑΙΑΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 29/7/2020

Η Ισπανία είχε καταφέρει να περιορίσει σημαντικά τον ρυθμό εξάπλωσης του COVID-19, όμως τις τελευταίες εβδομάδες ο ρυθμός έχει αυξηθεί σημαντικά. Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Καταλονίας, την περασμένη Δευτέρα καταγράφηκαν 870 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊου, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ακριβώς έναν μήνα νωρίτερα, στις 27 Ιουνίου, τα κρούσματα ήταν 146.

Από τις 2 Ιουλίου κι έπειτα, ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων στην περιοχή της Καταλονίας είναι μεγαλύτερος, γεγονός που έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τους ανθρώπους της Formula 1.

Ήδη το καραβάνι της Formula 1 βρίσκεται στην Αγγλία για τον πρώτο από τους δύο αγώνες στην πίστα του Σίλβερστοουν, όμως εάν η κατάσταση δεν ομαλοποιηθεί στην Ισπανία, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μη διεξαγωγής του προγραμματισμένου για το τριήμερο 14-16 Αυγούστου, έκτου αγώνα της σεζόν.

Οριστικές αποφάσεις δεν πρόκειται να ληφθούν πριν από την τέλεση του πρώτου αγώνα στο Σίλβερστοουν την προσεχή Κυριακή, όμως τόσο η FIA όσο και η Liberty Media επεξεργάζονται ήδη εναλλακτικά σενάρια. ΚΙ αυτό διότι σε καμία περίπτωση δεν θα ρισκάρουν την υγεία των εμπλεκόμενων με την τέλεση ενός γκραν πρι.

Πάντως ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Καταλονίας, Quim Torra, έχει χαρακτηρίσει την επικρατούσα στην περιοχή ως «εξόχως κρίσιμη», πράγμα που μάλλον δυσχεραίνει τη συνολική προσπάθεια διεξαγωγής ενός αγώνα Formula 1 υπό τις παρούσες συνθήκες λόγω της πανδημίας.