Το Σάββατο η απόφαση για το αν θα τιμωρηθεί ο Lewis Hamilton για το DRS


Η FIA κι οι αγωνοδίκες θα εξετάσουν την πτέρυγα και το άνοιγμα του DRS στο μονοθέσιο του Lewis Hamilton το Σάββατο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 13/11/2021

Όλα ξεκίνησαν από την παρατήρηση του Max Verstappen με το τέλος των κατατακτήριων στο Intelagos, που έφεραν την προσοχή της FIA στην πτέρυγα του Hamilton.

Ρεπορτάζ του Auto Motor und Sport, επίσης, αναφέρει πως ο Adrian Newey επισκέφθηκε τους αγωνοδίκες και ενημέρωσε τη FIA για τα ευρήματα της ομάδας του, μία ώρα πριν τις κατατακτήριες, για την κίνηση της πίσω πτέρυγας της W12, του λεγόμενου flexi wing.

Αυτό οδήγησε σε ειδική έρευνα από την πλευρά του τεχνικού επικεφαλής της FIA, Jo Bauer, ο οποίος έβγαλε κα το σχετικό πόρισμα, έχοντας βρει ότι όντως το DRS flap άνοιγε περισσότερο από το επιτρεπόμενο.

«Οι ρυθμιζόμενες θέσεις των ανώτατων πίσω πτερυγίων ελέγχθηκαν στο μονοθέσιο με αριθμό 44 για συμμόρφωση με το Άρθρο 3.6.3 των Τεχνικών Κανονισμών της Formula 1 του 2021. Η απαίτηση για την ελάχιστη απόσταση ικανοποιήθηκε», έγραφε η έκθεση του Bauer μετά τις κατατακτήριες.

«Αλλά οι απαιτήσεις για το μέγιστο άνοιγμα των 85 χιλιοστών, όταν το σύστημα DRS αναπτύσσεται και δοκιμάζεται σύμφωνα με το TD/011-19, δεν πληρούνται», πρόσθεσε.

Το θέμα παραπέμφθηκε στους αγωνοδίκες, που μετά από αρκετές ώρες διαβουλεύσεων, και μία ώρα συνάντησης με τους εκπροσώπους της Mercedes, κατέληξαν στο συμπέρασμά τους.

Κι αυτό ήταν να συνεχίσουν την έρευνα, με περισσότερα δεδομένα, το πρωί του Σαββάτου (σε ώρα Βραζιλίας). Προς ώρας, η πτέρυγα θα κατασχεθεί από την Ομοσπονδία για να την αναλύσει.