Υπό εξέταση ο Vettel γιατί μπήκε στην πίστα με το σκούτερ!


Μία αυθόρμητη πράξη που προκάλεσε χαμόγελα σε όλους όσους την είδαν ίσως δει τον Sebastian Vettel να τιμωρείται από τους αγωνοδίκες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 8/4/2022

Με περίπου 15 λεπτά να απομένουν για τη λήξη του FP1, o Sebastian Vettel είδε τη μονάδα ισχύος της AMR22 να τον προδίδει στη μέση της πίστας, με τον ίδιο να ακινητοποιείται στην άκρη, με αποτέλεσμα να αλλάξει και κινητήρα για το υπόλοιπο του τριημέρου.

Ο Γερμανός πέρασε το υπόλοιπο της διαδικασίας μαζί με τους κριτές, και με το τέλος του 60λεπτου, αποφάσισε πως κάπως έπρεπε να επιστρέψει στα pits - και το έκανε με τον πιο απρόβλεπτο τρόπο.

Πήρε το σκούτερ ενός εκ των κριτών, μπήκε στην πίστα αφού είχε αδειάσει, και χαιρετώντας το πλήθος γύρισε στο γκαράζ της ομάδας.

Αυτή η πράξη, όμως, τον έθεσε άμεσα υπό το μικροσκόπιο των αγωνοδικών, για πιθανή παραβίαση του Άρθρου 26.7, που αναφέρει πως για πέντε λεπτά μετά το τέλος της εκάστοτε διαδικασίας, δεν επιτρέπεται κανείς στην πίστα, εκτός από τους κριτές, οδηγούς που πρώτα έχουν πάρει την άδεια των κριτών, ή προσωπικό των ομάδων που μεταφέρει το μονοθέσιό τους.