Ζωντανές οι ελπίδες για τον τίτλο στις τάξεις της Mercedes


Η Mercedes συνεχίζει να ελπίζει και να παλεύει για τον τίτλο, με τον Toto Wolff να τονίζει πως η ομάδα «είναι εξαιρετική, αλλά πρέπει να κερδίζει αγώνες».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 8/11/2021

Μετά τη νίκη του Max Verstappen στο Μεξικό, η διαφορά του από τον Lewis Hamilton στη βαθμολογία έφτασε στους 19 βαθμούς, με τέσσερα Grand Prix ως το φινάλε αυτής της άκρως ενδιαφέρουσας σεζόν.

Ερωτηθείς για το αν θεωρεί πως ο τίτλος έχει χαθεί από τα χέρια τους, ο team principal της Mercedes, Toto Wolff, ξεκαθάρισε πως η ομάδα του δεν έχει νοοτροπία ηττημένου, παρά το σαφές βαθμολογικό μειονέκτημα:

«Είμαι αρκετά ρεαλιστής ως άνθρωπος, αλλά λατρεύω τους αγώνες γιατί όλα μπορούν να συμβούν.

«Δεν θα φύγουμε ποτέ από την πίστα με τη νοοτροπία ότι χάσαμε τον τίτλο.

«Μένουν 4 αγώνες ακόμη, έχουμε 4 νίκες που μπορούμε να πάρουμε, αλλά και 4 εγκαταλείψεις που μπορεί να έχουμε. Και συνεχίζουμε να παλεύουμε.

«Ξέρουμε ότι έχουμε σπουδαία ομάδα. Το μονοθέσιό μας ήταν εξαιρετικό στην Τουρκία. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να κερδίσουμε.

«Αλλά όταν βλέπεις τα μαθηματικά και τις πιθανότητες, θα ήθελα -προφανώς- να είμαι 19 βαθμούς μπροστά στη βαθμολογία, παρά πίσω. Αλλά έτσι έχουν τα πράγματα τώρα.»

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner τονίζει πως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη: 

«Κοιτάξτε, μένουν 107 βαθμοί ακόμα, έχουμε δρόμο μπροστά μας.

«Η αξιοπιστία θα παίξει σημαντικό ρόλο, και το να παίρνεις το μέγιστο από κάθε Σ/Κ με τη στρατηγική και τα pit stops.

«Θα πρέπει να πω ότι η ομάδα ήταν αψεγάδιαστη σήμερα [σ.σ. την Κυριακή], οι οδηγοί μας έκαναν τρομερή δουλειά. Η στρατηγική ήταν καλοί κι οδηγοί ήταν εξαιρετικοί οπότε συνολικά ήταν μία καλή ομαδική απόδοση.»