Η ημέρα που άλλαξε η σύγχρονη ιστορία της Formula 1


Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που έμελλε να αποτελέσει την απαρχή της νέας εποχής στη Formula 1

Αναφερόμαστε, φυσικά, στην ανακοίνωση της συμφωνίας ανάμεσα στον Lewis Hamilton και τη Mercedes! Ήταν 28 Σεπτεμβρίου του 2012, όταν η γερμανική ομάδα επιβεβαίωνε τις φήμες που κυκλοφορούσαν αρκετές ώρες, σύμφωνα με τις οποίες ο Michael Schumacher στο τέλος εκείνης της σεζόν θα αποχωρούσε από τη Formula 1, δίνοντας τη θέση του στον Lewis Hamilton.

Το τριετές συμβόλαιο του επτάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή έληγε στο τέλος του 2012 και οι δύο πλευρές είχαν αποφασίσει να μην ανανεώσουν τη συνεργασία τους.

Ο Niki Lauda, ο οποίος είχε αναλάβει λίγες ημέρες νωρίτερα τη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes, ήταν αυτός που είχε αναλάβει να πείσει τον 27άχρονο τότε Hamilton να αποχωρήσει από το οικείο γι’ αυτόν περιβάλλον της McLaren και να μετακινηθεί στη Mercedes.

Ο τότε επικεφαλής της Mercedes, Ross Brawn είχε καλωσορίσει τον Hamilton στην ομάδα, λέγοντας πως «ένας οδηγός των ικανοτήτων του Lewis στην ομάδα υπογραμμίζει τη σημασία της Mercedes-Benz στη Formula 1 και είμαι περήφανος που ο Lewis μοιράζεται τους ίδιους στόχους και φιλοδοξίες για επίτευξη την επιτυχία των ασημί βελών Πιστεύω ότι ο Lewis και ο Nico θα είναι το πιο ενδιαφέρον και συναρπαστικό δίδυμο στις πίστες για την επόμενη χρονιά και ανυπομονώ να δω τι μπορούμε να πετύχουμε μαζί»

Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή. Έπειτα από έναν χρόνο προσαρμογής στη νέα ομάδα του, ο Hamilton εξελίχθηκε στον κορυφαίο πιλότο της υβριδικής εποχής της Formula 1, μετρώντας 69 νίκες, 80 pole positions και πέντε Παγκόσμια Πρωταθλήματα με τη Mercedes.

Ποιος να φανταζόταν, όμως, εκείνη την Παρασκευή του Σεπτεμβρίου του 2012 ότι ο ταλαντούχος Hamilton επτά χρόνια αργότερα θα ήταν αυτός που ως «διάδοχος» του Schumacher στη Mercedes< θα κατέρριπτε το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ του επτά φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή…