Λάμψη στην… ομίχλη!


Ο Lewis Hamilton καταρρίπτει τους μύθους, καθώς παρότι κατέκτησε ήδη τον τίτλο, συνέχισε με νίκη στη Βραζιλία και έδειξε πως παρότι θα μπορούσε ήδη να ρίξει… στροφές, είναι αποφασισμένος να πάρει τη νίκη και στο Άμπου Ντάμπι και να πλησιάσει περισσότερο τον «μαγικό» αριθμό «91». Όσες, δηλαδή, είναι οι νίκες του Michael Schumacher.

Με βάση όσα είχαν συμβεί στα προηγούμενα τέσσερα Πρωταθλήματα του Βρετανού, το Σαββατοκύριακο στο Ιντερλάγκος ήταν μια… υπέρβαση. Ποτέ στο παρελθόν ο Hamilton δεν είχε κερδίσει αγώνα, έπειτα από τη μαθηματική εξασφάλιση του εκάστοτε τίτλου του. Ούτε καν… pole position δεν είχε πάρει υπό τούτες τις συνθήκες ο Βρετανός. Όμως στην πίστα στην οποία ανέβηκε για πρώτη φορά πριν από δέκα χρόνια στο «Έβερεστ» του παγκοσμίου motorsport, ο Lewis τα πέτυχε και τα δύο!

Βέβαια, επειδή η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς μα και τους ικανούς, χρειάστηκε και η δική της βοήθεια για να έρθει η 72 νίκη του Hamilton στη Formula 1. Δύο φορές τον προσπέρασε ο Max Verstappen κατά τη διάρκεια του αγώνα, όμως την ώρα που ο Ολλανδός «κάλπαζε» προς τη νίκη, βρέθηκε ο… ανεκδιήγητος Esteban Ocon μπροστά του.

Ο Γάλλος, ο οποίος –θυμίζουμε- ακόμα προσπαθεί να πείσει τον κόσμο της Formula 1 πως αξίζει μια θέση στο grid του 2019, αποφάσισε να προσπαθήσει να ανακτήσει τη χαμένη θέση του από τον Verstappen, μολονότι ο Ολλανδός του είχε «ρίξει» γύρο! Η επαφή τους ήταν αναπόφευκτη και ο Verstappen είδε μια σίγουρη νίκη να φεύγει από τα χέρια του και να καταλήγει στον Hamilton.

Βέβαια, για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, δεν αποτελεί τιμή για τον Verstappen ότι μετά τον αγώνα πήγε στον Ocon κι άρχισε να τον σπρώχνει, λες και ήταν παιδάκια στο δημοτικό σχολείο. Ακόμα και η μεγαλύτερη αδικία στον κόσμο δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται έτσι από έναν άνθρωπο που φιλοδοξεί να γίνει Παγκόσμιος πρωταθλητής μια μέρα. Και που αποτελεί πρότυπο για πολλά νέα σε ηλικία παιδιά.

Μέσα στην όλη «λάμψη» από τη νίκη του Hamilton και την οριστικοποίηση του double για τη Mercedes με την κατάκτηση (και) του πέμπτου Πρωταθλήματος κατασκευαστών στην υβριδική εποχή της Formula 1, το περιστατικό ανάμεσα στον Verstappen και τον Ocon ήταν η ομίχλη που όλοι θέλουμε να φυσήξει ένας δυνατός αέρας και να διαλυθεί σύντομα…