Η Bentley Athens γιόρτασε τα 100 χρόνια της μάρκας με χορηγία του Spetses Classic Yacht Regatta 2019


To 2019 σηματοδοτεί τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Bentley Motors. Η μάρκα που ίδρυσε ο Walter Owen Bentley, ένας από τους πλέον ταλαντούχους Βρετανούς μηχανικούς στην ιστορία της αυτοκίνησης, στον πρώτο αιώνα ζωής της έγινε συνώνυμο του ιδανικού συνδυασμού χειροποίητης πολυτέλειας και σπορ, δυναμικού χαρακτήρα.

  • 7/7/2019

Για τον εορτασμό ενός τόσο σημαντικού σταθμού στην ιστορία της εταιρίας, η Bentley Athens επέλεξε τη χορηγία του Spetses Classic Yacht Regatta 2019 (SCYR2019), του κορυφαίου Διεθνή Αγώνα Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών στην Ελλάδα και έναν από τους σημαντικότερους στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Ο αγώνας διεξήχθη για 9η συνεχόμενη χρονιά στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με διοργανωτή το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών. Ο άνεμος έπνεε ούριος και στο θαλάσσιο στίβο ανάμεσα στο νησί και τις ακτές της Αργολίδας, μοναδικής ομορφιάς κλασσικά και παραδοσιακά σκάφη, συμμετείχαν σε σειρά ιστιοδρομιών, εντυπωσιάζοντας τόσο με τις επιδόσεις όσο και με την ομορφιά τους.

Την παράσταση στο SCYR2019 έκλεψε όμως η απαστράπτουσα Continental GT W12 Convertible, σε πανελλήνια πρεμιέρα, την οποία φιλοξενούσε το εντυπωσιακό περίπτερο της Bentley Athens, στην πλατεία Ποσειδωνίου. Το Σάββατο το βράδυ, μετά τις απονομές της ημέρας, το μοντέλο παρουσίασε στους παρευρισκόμενους ένα “Bentley Boy”, που είχε έρθει ειδικά γι’ αυτό το σκοπό από τη Μεγάλη Βρετανία. Ουσιαστικά, επρόκειτο για έναν «ειδικό» της μάρκας, από το εργοστάσιο στο Crewe, ο οποίος αποκαλείται έτσι προς τιμήν των εύπορων Βρετανών που τη δεκαετία του 1920 έκτισαν τη φήμη της Bentley ως σπορ μάρκας, οδηγώντας τα μοντέλα της και κατακτώντας ένδοξες νίκες σε σημαντικούς αγώνες. Χαρακτηριστικά, τα Bentley Boys εκείνης της εποχής είχαν επιτύχει τέσσερις συνεχόμενες νίκες στις περίφημες «24 Ώρες του Λεμάν», την περίοδο 1927-1930.

Η βραδιά έκλεισε με ένα εορταστικό party στο Ποσειδώνιο Grand Hotel, στο οποίο καλεσμένοι ήταν πελάτες της μάρκας, ιδιοκτήτες σκαφών που συμμετείχαν στον αγώνα και τα πληρώματά τους.