Δεν θα αγωνιστεί ξανά το 2020 ο Marc Marquez


Και τυπικά ολοκληρώθηκε η αγωνιστική σεζόν για τον Ισπανό αναβάτη της Honda, καθώς δεν θα λάβει μέρος στους τελευταίους δύο αγώνες

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/11/2020

Σύμφωνα με την Honda, ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν πρόκειται να συμμετάσχει στους αγώνες που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Marquez είχε υποβληθεί σε διπλή χειρουργική επέμβαση στο δεξί του χέρι τον Ιούλιο (έπειτα από το ατύχημα που είχε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς) και τον Αύγουστο (προκειμένου να αντικατασταθεί η σπασμένη λάμα που του είχε τοποθετηθεί κατά την πρώτη επέμβαση).

Η Honda είχε αφήσει να εννοηθεί τον Αύγουστο, ότι ο Marquez ενδεχομένως να δοκίμαζε να συμμετάσχει στους τελευταίους αγώνες της χρονιάς. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, μιας και το ιατρικό επιτελεί επέλεξε να δώσει βάρος στην πιο σταθερή αποθεραπεία και να μην τον πιέσει να επιστρέψει στους αγώνες, ειδικά από τη στιγμή που δεν διεκδικεί το παραμικρό.

Αντικαταστάτης του Marquez τόσο στον δεύτερο αγώνα της Βαλένθια όσο και σε αυτόν του Πορτιμάο θα είναι ο Γερμανός Stefan Brandl.