Αυτός ο οδηγός NASCAR τα… θαλάσσωσε στον δρόμο για τη νίκη (video)


Ο Kyle Larson προσέκρουσε στις ειδικές μπαριέρες, όσο βρισκόταν σε μάχη για τη νίκη του αγώνα, φέρνοντας μέσα στην πίστα μεγάλες ποσότητες άμμου.

  • ΦΩΤΟ, VIDEO: NASCAR on NBC - Twitter
  • 23/10/2023

Ο Kyle Larson ολοκλήρωσε τον αγώνα του NASCAR Cup Series της Κυριακής στο Homestead-Miami Speedway νωρίτερα απ' ό,τι περίμενε, αφού έπεσε πάνω στα βαρέλια που έχουν τοποθετηθεί στην εξωτερική μεριά της μπαριέρας του pit lane, προκειμένου να προστατεύουν τους οδηγούς από κάποια μετωπική σύγκρουση με αυτήν.

Το ατύχημα έγινε στον 213ο από τους 267 γύρους του αγώνα κι η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, που η πίστα κατέληξε να μοιάζει με παραλία, αφού τα βαρέλια περιείχαν άμμο, η οποία φυσικά βγήκε εκτοξεύτηκε από αυτά κατά το τρακάρισμα.

Ο Larson βρισκόταν σε μάχη με τον Ryan Blaney για τη νίκη, όταν κι οι δύο επιχείρησαν να μπουν στο pit lane την ίδια στιγμή, όμως ο Blaney φρέναρε περισσότερο, με τον Larson να τον χτυπά από πίσω, καταλήγοντας στις μπαριέρες. Η ομάδα του εξέτασε το αυτοκίνητο κι αποφάσισε να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Όλα δείχνουν ότι ο Blaney άφησε ελάχιστο περιθώριο αντίδρασης στον Larson, κι έτσι εκείνος δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο να αντιδράσει. Η προσέγγιση του πρώτου φαίνεται κάπως υπερβολική, όσον αφορά τη χαμηλή ταχύτητα με την οποία μπήκε στο pit lane.

Ευτυχώς, κανείς από τους δύο οδηγούς δεν υπέστη τραύματα. Ο αγώνας τέθηκε υπό καθεστώς κόκκινης σημαίας, ώστε να επιδιορθωθούν οι κατεστραμμένες μπαριέρες και να απομακρυνθεί η άμμος, συνεχίζοντας κανονικά μετά από λίγη ώρα. Τη νίκη πήρε ο Christopher Bell, ο οποίος θα βρεθεί στο πλευρό του Larson στο Championship 4 στο Phoenix των ΗΠΑ την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου.

Δείτε το εντυπωσιακό ατύχημα: