Επενδύει στο ηλεκτροκίνητο motorsport η Ford!


ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ... ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ! ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ MOTORSPORT ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΕΚΛΕΙΨΟΥΝ, ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ MOTORSPORT ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ. FORMULA E, MOTOE, ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ WRC ΚΑΙ RALLYCROSS. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η FORD ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

  • 16/6/2018

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του αντιπροέδρου του Group και προέδρου της Ford Ευρώπης, Steven Armstrong, ο οποίος μιλώντας αποκλειστικά στο ελληνικό Car and Driver μας είπε: «Μας ενδιαφέρουν όλες οι μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού. Προφανώς σε αυτές ανήκουν και τα ηλεκτροκίνητα motorsports. Βλέπουμε τις τάσεις που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια και να είστε σίγουροι πως η Ford Performance θα είναι παρούσα σε αυτέ τις εξελίξεις».

Ο Global Director της Ford Motorsport Performance, Mark Rushbrook, εξάλλου, μας αποκάλυψε πως μέσα στις άμεσες προθέσεις της Ford Performance είναι η εμπλοκή στη Formula E. «Βρισκόμαστε στη φάση της αναζήτησης του κατάλληλου στρατηγικού συνεργάτη. Η Formula E είναι κάτι που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Είναι μια μορφή αγώνων που συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από κάθε άποψη».

Παράλληλα ο Mark Rushbrook μας είπε πως στην παρούσα φάση η Ford Performance τείνει πιο πολύ στο να ασχοληθεί και με το ηλεκτροκίνητο Rallycross παρά με το ηλεκτροκίνητο WRC, μολονότι η M Sport του Malcolm Wilson έχει ήδη προχωρήσει στην εξέλιξη ενός ηλεκτρικού rallycar.