Ferrari: Επιτέλους το Μαρανέλο γιορτάζει – Γύρος θριάμβου για τη νίκη στο Le Mans (photos)


Η ομάδα της Ferrari AF Corse που κέρδισε στις 24 ώρες του Le Mans έκανε μία πραγματική παρέλαση νίκης στο Μαρανέλο, με τα δύο πρωτότυπά της και τους οδηγούς της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 23/6/2023

H Ferrari επέστρεψε στην κορυφαία κατηγορία αγώνων αντοχής για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια, και επισφράγισε αυτή την επιστροφή με μία ιστορική επιτυχία.

Το #51 Ferrari 499P των Alessandro Pier Guidi, Antonio Giovinazzi και James Calado πήρε πρώτο την καρώ σημαία στην 100η επέτειο του 24ωρου αγώνα στο Le Mans, ενώ το #50 των Antonio Fuoco, Miguel Molina και Nicklas Nielsen πήρε την pole position, τερματίζοντας τελικά 6ο.

Οι θριαμβευτές του θρυλικού αγώνα, καθώς κι οι teammates τους, βρέθηκαν στο Μαρανέλο, στο εργοστάσιο της Ferrari και στην πόλη, για να γιορτάσουν μαζί με τους εργαζόμενους της εταιρείας και τους κατοίκους τη μεγάλη αυτή επιτυχία.

Τα δύο πρωτότυπα, με τους οδηγούς τους και σημαίες με το Cavallino Rampante, βγήκαν από τις πύλες της Via Abetone Inferiore στο εργοστάσιο, περνώντας πρώτα από την Attitiva Sportive GT και το σημείο που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Scuderia Ferrari, φτάνοντας στο κέντρο της πόλης.

Οπαδοί της ομάδας, άνθρωποι παθιασμένοι για το κόκκινο της εταιρεία που βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, οικογένειες και παιδιά, βγήκαν στους δρόμους να ζητωκραυγάξουν σε έναν άτυπο γύρο θριάμβου.