Η Aston Martin επιστρέφει στην κορυφαία κατηγορία των αγώνων αντοχής (photos, video)


H Aston Martin επιστρέφει στο WEC και στην κορυφαία κατηγορία με τη Valkyrie LMH.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: ASTON MARTIN
  • 6/10/2023

Η Aston Martin γίνεται η νεότερη εταιρεία που εμπλέκεται ή επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, εκμεταλλευόμενη τους κανονισμούς της κατηγορίας Hypercar.

Οι Βρετανοί, νικητές στις 24 ώρες του Le Mans στο μακρινό 1959, επιστρέφουν στη γαλλική πίστα αλλά και συνολικά στο WEC το 2025, με τη Valkyrie LMH, την αμιγώς αγωνιστική εκδοχή του φημισμένου τους hypercar.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της AMR θα τρέξει η ομάδα της Heart of Racing, που συνεργάζεται επί σειρά ετών με τη βρετανική μάρκα, τρέχοντας και το πρόγραμμα των GT.

Η τελευταία φορά που η Aston Martin αγωνίστηκε στο Le Mans ήταν το 2011 με την AMR-One LMP1, δίχως επιτυχία.

Ο Lawrence Stroll, εκτελεστικός πρόεδρος της Aston Martin Lagonda, δήλωσε: «Οι επιδόσεις είναι η ψυχή όλων όσων κάνουμε στην Aston Martin και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι η απόλυτη έκφραση αυτής της επιδίωξης της αριστείας.

«Είμαστε παρόντες στο Le Mans από τις πρώτες μέρες του και μέσα από αυτές τις ένδοξες προσπάθειες καταφέραμε να κερδίσουμε το Le Mans το 1959 και την κατηγορία μας 19 φορές τα τελευταία 95 χρόνια.

«Τώρα επιστρέφουμε στη σκηνή αυτών των πρώτων θριάμβων με στόχο να γράψουμε νέα ιστορία με ένα αγωνιστικό πρωτότυπο εμπνευσμένο από το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει κατασκευάσει ποτέ η Aston Martin».

Ο επικεφαλής της Heart of Racing, Ian James, πρόσθεσε ότι είναι «προνόμιο να μπορείς να επαναφέρεις την Aston Martin στην κορυφή των αγώνων αντοχής».