Η Lotus Emira GT4 αγριεύει σημαντικά και κατακτά τις πίστες (photos)


Η Lotus αναβαθμίζει την Emira GT4, την αγωνιστική έκδοση του μοντέλου της, αισθητικά και σε επίπεδο απόδοσης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 14/6/2023

Η Lotus Emira GT4 αποτελεί δημοφιλής επιλογή στις χαμηλότερες κατηγορίες των αγώνων GT, και η εταιρεία, θέλοντας να ανταγωνιστεί την Porsche Cayman GT4, αναβάθμισε το αγωνιστικό της.

Αρχικά, αυξήθηκε η ισχύς. Πέρυσι, η Lotus είχε αναφέρει πως ο κινητήρας V6 των 3,5L που προμηθεύεται από την Toyota αγγίζει τα 405 PS, ενώ τώρα έχει αναβαθμιστεί για να φτάνει τα 461 PS. 

Στις αναβαθμίσεις περιλαμβάνονται ένας νέος supercharger Harrop TVS 1900, καθώς και νέο εγκέφαλο από τη Motec, με την ισχύ να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων της Hewland.

Επιπλέον, η Lotus συνεργάστηκε ακόμα πιο στενά με το RML Group, την εταιρεία που κατασκευάζει το αγωνιστικό εκ μέρους της μάρκας στο Wellingborough, για να αναβαθμίσει και την αεροδυναμική του αυτοκινήτου.

Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες ισχυρίζονται πως η αεροδυναμική απόδοση της Emira GT4 έχει βελτιστοποιηθεί χάρη στις νέες εσοχές και τα πτερύγια που έχουν προστεθεί για να συμπεριφέρεται καλύτερα τόσο σε κλειστές πίστες, όσο και σε πιο γρήγορες διαδρομές.

Μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές έγιναν και στα φρένα, τα ελατήρια και τους αποσβεστήρες.

Τα πρώτα πελατειακά αυτοκίνητα θα παραδοθούν στους αγοραστές τους σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρώπη, Κίνα, Αυστραλία και ΗΠΑ το καλοκαίρι, με τιμή πώλησης προ φόρων τα 207.000 ευρώ.