Lamborghini SC63: Ο υβριδικός «ταύρος» έτοιμος να μπει στους αγώνες αντοχής (photos)


Η Lamborghini τράβηξε το κάλυμμα από την SC63, το υβριδικό πρωτότυπο με το οποίο θα συμμετάσχει στο Le Mans και σε άλλες πίστες στους αγώνες αντοχής από το 2024.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Lamborghini
  • 13/7/2023

Με την έναρξη του Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, η Lamborghini έκανε τα αποκαλυπτήρια της SC63.

Το 'SC' προκύπτει από την ονομασία της αγωνιστικής ομάδας της εταιρείας, της Squadra Corse, ενώ το 63 σηματοδοτεί την χρονιά που ιδρύθηκε η μάρκα, το 1963.

Η ιταλική ομάδα Iron Lynx θα αναλάβει να τρέξει το πρωτότυπο τόσο στο WEC, όσο και στο αμερικάνικο πρωτάθλημα αντοχής της IMSA, ενώ η κατασκευή και εξέλιξη του αγωνιστικού έγινε σε συνεργασία με τη γαλλική Ligier, που βασίστηκε σε σασί LMP2, όπως ορίζουν οι κανονισμοί της κατηγορίας LMDh.

Στην «καρδιά» του βρυχάται ένας κινητήρας V8 3,8L με δύο turbo, που συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ που παρέχεται από εξωτερικό προμηθευτή, με απόδοση περιορισμένη από τους κανονισμούς στα 680 PS.

Η Lamborghini θέλησε να εκμεταλλευτεί όσες ελευθερίες της δίνονται από τους κανονισμούς για να μπορέσει να σχεδιάσει ένα αγωνιστικό «που να μοιάζει με Lamborghini», όπως τόνισε ο Mitja Borkert, επικεφαλής σχεδιασμού στο Centro Stile της μάρκας.

Ντεμπούτο το 2024

Με την Iron Lynx να αναλαμβάνει τα αμιγώς αγωνιστικά, έχει γίνει μία συντονισμένη προσπάθεια να προσελκυθεί κορυφαίο ταλέντο για τη στελέχωση των οδηγικών line-ups.

Μέχρι στιγμής, είναι σίγουρο πως την SC63 θα οδηγήσουν οι Mirko Bortolotti, Andrea Caldarelli, Romain Grosjean και Daniil Kyvat.

Μία SC63 θα βρίσκεται στην κατηγορία Hypercar του WEC το 2024, ενώ άλλη μία θα βρεθεί στην κατηγορία GTP της IMSA στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, για το Le Mans η Lamborghini θα κατέβει με δύο πρωτότυπα, για να τιμήσει τον μεγάλο 24ωρο αγώνα.

Το επίσημο ντεμπούτο του αγωνιστικού θα γίνει στις 2 Μαρτίου, στον πρώτο αγώνα του WEC στην πίστα Λοσαΐλ του Κατάρ.