Maserati GT2: Το νέο αγωνιστικό «όπλο» των Ιταλών που βασίζεται στην MC20 (photos)


Η Maserati παρουσίασε την GT2, το νέο της αγωνιστικό που βασίζεται απόλυτα στην MC20 - μέχρι και στον κλιματισμό.

  • ΦΩΤΟ: Maserati
  • 1/7/2023

Η Maserati τράβηξε το κάλυμμα από την GT2 στο πλαίσιο του 24ωρου αγώνα στο Spa. Όπως υποδηλώνει και το όνομα, το εν λόγω αγωνιστικό θα συμμετάσχει στην κατηγορία των GT2, κάνοντας ντεμπούτο στους τελευταίους αγώνες του φετινού Fanatec GT European Series, πριν ξεκινήσει κανονικά τη σεζόν του 2024.

Όπως συμβαίνει και με την MC20, στην οποία βασίζεται, την GT2 φέρει τον κινητήρα Nettuno V6, που κατασκευάζεται από την ίδια τη Maserati.

Αυτό σημαίνει πως είναι το 3λιτρο κινητήριο σύνολο με τα δύο turbo, που αποδίδει 629 PS στις 7.500 rpm, και 730 Nm ροπής στις 3.000 rpm - ακριβώς τις ίδιες επιδόσεις με το επιβατικό όχημα.

Η διαφορά ξεκινά από το κιβώτιο ταχυτήτων, με την GT2 να φέρει 6τάχυτο, σειριακό κιβώτιο με paddles και αγωνιστικό συμπλέκτη. Επιπλέον, το αγωνιστικό εξοπλίζεται με μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (LSD), καθώς και ζάντες 18 ιντσών

Αλλαγές έχουν γίνει και στο αμάξωμα, που μπορεί να είναι εκείνο της MC20, αλλά έχει δεχτεί μετατροπές για λόγους ψύξης και αεροδυναμικής. Η πιο προφανής αλλαγή εντοπίζεται στο πίσω μέρος, την τεράστια πτέρυγα, τον μεγάλο διαχύτη και το άνοιγμα στην οροφή

Παρά τις μετατροπές και τις αμιγώς αγωνιστικές προσθήκες, η Maserati GT2 έχει κλιματισμό, ενώ με κάτι παραπάνω στην αγορά του αγωνιστικού, ο πελάτης μπορεί να προσθέσει και δεύτερο κάθισμα, κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα ελέγχου της πίεσης των ελαστικών.