Ο Janis Baumanis «προκαλεί» την Tesla και τον Elon Musk! (vid)


Ο οδηγός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rallycross το πήγε ένα βήμα πιο πέρα, κάνοντας μια σούπερ επίδειξη των οδηγικών ικανοτήτων του με ένα ηλεκτρικό καρτ!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/11/2020

Ο Λετονός οδηγός βρέθηκε στο εργοστάσιο της Blue Shock Race στο Τρέλεμποργκ της Σουηδίας, όπου είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το BSR2.0, το ηλεκτρικό καρτ που έχει κατασκευάσει η εταιρία.

Πρόκειται για ένα καρτ με βάρος 110 κιλά, το οποίο δεν χρησιμοποιεί θερμικό κινητήρα, αλλά ένα ηλεκτρικό μοτέρ που προσφέρει επιτάχυνση από στάση μέχρι τα 100 χιλιόμετρα σε 4’’!

Χάρη σε μια μπαταρία 56Ah, το αγωνιστικό καρτ μπορεί να οδηγηθεί με πλήρη ισχύ, δηλαδή στην τελική των 120 χιλιομέτρων, για έως 18 λεπτά. Μάλιστα υπάρχει δυνατότητα γρήγορης αλλαγής μπαταρίας σε μόλις 2 λεπτά.

Το βίντεο είναι ενδεικτικό των εξαιρετικών ικανοτήτων του Baumanis, ο οποίος αν μη τι άλλο «προκαλεί» τον Elon Musk να του δώσει ένα Tesla Roadster 2.0 για να αποδείξει ότι μπορεί να είναι εξίσου γρήγορος οδηγώντας το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής!

Λετονός οδηγός βρέθηκε στο εργοστάσιο της Blue Shock Race στο Τρέλεμποργκ της Σουηδίας, όπου είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το BSR2.0, το ηλεκτρικό καρτ που έχει κατασκευάσει η εταιρία.