Ο Θωμάς Κρασώνης έτοιμος για το ντεμπούτο του στο NASCAR USA


Μετά από το πέρας των εντατικών δοκιμών στη Φλόριντα των ΗΠΑ, ο Θωμάς Κρασώνης είναι έτοιμος για το αγωνιστικό του ντεμπούτο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

  • 21/11/2022

Το πρώτο μεγάλο βήμα για την απόβαση στις ΗΠΑ έγινε.

Ο Θωμάς Κρασώνης ταξίδεψε στις αρχές Νοέμβρη στη Φλόριντα, για να δοκιμάσει για πρώτη φορά το νέο του stock car, με στόχο την προετοιμασία για τους αγώνες σε οβάλ στους οποίους θα αγωνίζεται από το 2023 στην Αμερική.

Μέσα στη διάρκεια των δοκιμών, ο 21χρονος οδηγός σημείωσε πάνω από 250 γύρους, στην προσπάθειά του να εξοικειωθεί με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των αγώνων σε οβάλ, οδηγώντας ένα αυτοκίνητο προδιαγραφών NASCAR.

Το θετικό για τον ίδιο είναι πως έχει αρκετή εμπειρία από το EuroNASCAR που οδηγούσε επί 3 χρόνια, οπότε η μετάβαση στο νέο, πιο ισχυρό και πιο ελαφρύ stock car ήταν ομαλή.

Σε αυτή τη διαδικασία αρωγός του υπήρξε ο αρχηγός της ομάδας του, Jamie Skinner, που καθοδήγησε τον Κρασώνη στα πρώτα του βήματα στο οβάλ.

Ο νεαρός οδηγός δήλωσε μετά το τεστ:

«Ώρα για ανασύνταξη και σωστή προετοιμασία για τις επόμενες αγωνιστικές κινήσεις.

«Επόμενο βήμα: Η συμμετοχή μου στο World Series race week στην πίστα New Smyrna στις αρχές Φεβρουαρίου, με σκοπό την εξοικείωση σε οβάλ πίστες.

«Το 2023 εύχομαι να αποδειχθεί χρονιά σταθμός στην αγωνιστική μου καριέρα με δεδομένη την πρώτη και μοναδική Ελληνική συμμετοχή για πρώτη φορά στα χρονικά στις κατηγορίες του NASCAR USA.

«Ραντεβού λοιπόν το Φεβρουάριο στη Φλόριντα με μεγάλη Ελληνική αποστολή με πραγματικούς φίλους και ανθρώπους που με αγαπάνε και με στηρίζουν.»