Πανέτοιμη η Nissan για τις 24 Ώρες του Le Mans


ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΦΟΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΣΥΝΟΛΑ ΤΗΣ NISSAN, ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ CIRCUIT DE LA SARTHE, ΓΙΑ ΤΙΣ 24 ΩΡΕΣ ΤΟΥ LE MANS ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ MICHELIN LE MANS CUP.

  • 14/6/2018

Η ομάδα LMP1 ByKOLLES των Tom Dillman, Dominik Kraihamer και Oliver Webb θα συμμετέχουν στον αγώνα αντοχής με τον 3,0 λίτρων turbo V6 VRX30A evo κινητήρα της Nissan. Το τρίο μπαίνει στο Le Mans, έχοντας τερματίσει τέταρτο στο Spa-Francorchamps τον περασμένο μήνα, στον εναρκτήριο γύρο της Super Season του FIA World Endurance Championship 2018/19. Οι τελικοί προκριματικοί γύροι είναι προγραμματισμένοι για το βράδυ της Πέμπτης, με τον 24ωρο αγώνα να αρχίζει το Σάββατο στις 4 μμ. ώρα Ελλάδος.

Εκτός από τον κύριο αγώνα, θα υπάρξει και ένας αγώνας 55 λεπτών για το Michelin Le Mans Cup, όπου θα συμμετάσχουν 42 αγωνιστικά της LMP3 που εφοδιάζονται με κινητήρια σύνολα από τη Nissan. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κινητήρας VK50 της Nissan κινεί κάθε αγωνιστικό της κατηγορίας LMP3. Οι δύο αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 6:30 μμ. την Πέμπτη 14 Ιουνίου και για τις 12:30 μμ. το Σάββατο 16 Ιουνίου (ώρα Ελλάδος), αντίστοιχα.

Ο οδηγός της Nissan Ricardo Sanchez θα αγωνιστεί και αυτός στο Michelin Le Mans Cup. Με νωπή την τέταρτη θέση στο Βρετανικό GT του Silverstone, ο Sanchez θα οδηγήσει και πάλι για λογαριασμό της SPV Racing, αυτή τη φορά μαζί με τον Ισπανό Alvaro Fontes.