Ράλλυ Ντακάρ 2024: Νικητής ο Carlos Sainz, έγραψε ιστορία μαζί με την Audi


Ο Carlos Sainz κατέκτησε τη νίκη στο φετινό Ράλλυ Ντακάρ, και την πρώτη για την Audi στον θεσμό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Flavien Duhamel / Red Bull Content Pool
  • 19/1/2024

Μετά από δύο εβδομάδες στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας, ο Carlos Sainz ο πρεσβύτερος κατέκτησε τη νίκη στο Ράλλυ Ντακάρ.

Ο Ισπανός, που στα 61 του χρόνια πήρε την τέταρτη νίκη του στον αγώνα, τερμάτισε 1 ώρα, 20 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα μπροστά από τον 2ο Guillaume de Mevius της Overdrive Toyota.

Τρίτος πλασαρίστηκε ο Sebastien Loeb στον τελευταίο του αγώνα με την Prodrive, ο οποίος την προτελευταία μέρα του αγώνα είχε ατύχημα κι έμεινε εκτός μάχης για την πρωτιά, προτού μεταβεί στην Dacia το 2025.

Ο Sainz δεν πήρε ούτε μία νίκη σε ειδική διαδρομή φέτος για τρίτη φορά στην καριέρα του στον θεσμό, αλλά ακόμα κι έτσι ήταν σταθερά ψηλά και κατάφερε να υπερσκελίσει τον ανταγωνισμό - κι όλα αυτά, ενώ άνοιξε τον αγώνα σε κακή θέση μετά το δύσκολo Prologue που είχε.

Με την πρωτιά του φέτος, ο Sainz έχει τέσσερις νίκες με τέσσερις διαφορετικούς κατασκευαστές: Volkswagen, Peugeot, Mini και αισίως Audi.

Αποτελεί την πρώτη νίκη της Audi στο Ντακάρ, με το αμιγώς ηλεκτρικό RS Q e-tron με το οποίο μπήκε στη μάχη το 2022. Ήδη υπάρχουν φήμες που λένε πως οι Γερμανοί θα αποχωρήσουν με το τέλος της σεζόν από τα rally raid, ώστε να εστιάσουν όλους τους πόρους τους στη Formula 1 ενόψει 2026.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ράλλυ Ντακάρ: Έχασε τη ζωή του αναβάτης μετά από ατύχημα

Ράλλυ Ντακάρ 2024: Εντυπωσιακός ο Al-Attiyah, τερμάτισε ειδική διαδρομή με τρεις τροχούς (photo-video)