Θεσσαλονίκη: Η Aristotle Racing Team στο Mediterranean Cosmos με το μονοθέσιό της


Η φοιτητική ομάδα του ΑΠΘ θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο 8-9 Δεκεμβρίου στο Mediterranean Cosmos και θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από κοντά το αγωνιστικό ART22.

  • 29/11/2023

Η Aristotle Racing Team (ART) έχει τη χαρά να ανακοινώσει την παρουσία της στο Mediterranean Cosmos στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνοντας μαζί της το εντυπωσιακό αγωνιστικό μονοθέσιο ART22 με το οποίο κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον διεθνή διαγωνισμό Formula Student στην Ολλανδία,το καλοκαίρι του 2023.

Πρόκειται για μια φοιτητική ερευνητική ομάδα, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στόχος της είναι η μελέτη, η σχεδίαση και η κατασκευή ενός βενζινοκίνητου αγωνιστικού μονοθέσιου, με το οποίο συμμετέχει στους διεθνείς διαγωνισμούς Formula Student, στους οποίους λαμβάνουν μέρος αγωνιστικά μονοθέσια φοιτητικών ομάδων από πανεπιστήμια όλου του κόσμου.

Η ομάδα ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2006 από 9 φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, έκτοτε η A.R.T. μετράει 24 διεθνείς συμμετοχές στο ενεργητικό της, και πάνω από 300 φοιτητές έχουν υπάρξει μέλη της, διεκδικώντας κάθε χρόνο σημαντικές διακρίσεις.

Το ART22 είναι το νεότερο από τα 7 αγωνιστικά μονοθέσια που έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει η ομάδα μέχρι σήμερα. Αποτελούμενο κυρίως από carbon fiber και σχεδιασμένο από φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αντικατοπτρίζει την αφοσίωση και την τεχνογνωσία της ομάδας, που στοχεύει στη συνεχή εξέλιξη της.

Τα μέλη της ομάδας θα παρευρίσκονται εκεί, έτοιμα να μοιραστούν την εμπειρία τους πάνω στο κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς επίσης και να ενημερώσουν το κοινό, σχετικά με τις βελτιώσεις που πρόκειται να φέρει το νέο μονοθέσιο της ομάδας, το ART24, που βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της κατασκευής

Αν είστε λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αν θα σας ενδιέφερε να δείτε από κοντά τη δουλειά των νέων μηχανικών ή αν ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε τα μέλη της ομάδας, το Mediterranean Cosmos είναι ο προορισμός σας για το Σαββατοκύριακο 8-9/12.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Κουρτουά της Ρεάλ Μαδρίτης κατεβαίνει στο Dakar Rally

Formula Student: Η Prom Racing διοργάνωσε στο ΟΑΚΑ το πρώτο open testing για τη νέα σεζόν

Nevera κάνε πέρα, περνάει η Regera! Νέο παγκόσμιο ρεκόρ για το σουηδικό hypercar (video)