Ο Τιμπό Κουρτούα θέλει να «σκοράρει» στο Dakar με την εντυπωσιακή Christine (photos)


Η TC Racing που ανήκει στον τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης θα συμμετέχει για πρώτη φορά στο Dakar Rally με την Ιταλοϊσπανίδα Christine GZ.

  • ΦΩΤΟ: christinegz.com
  • 28/11/2023

Η αγάπη του τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης Τιμπό Κουρτουά για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι γνωστή. Ο Βέλγος έχει εμφανιστεί αρκετές φορές να «κόβει» βόλτες στα πάντοκ της Formula 1 ενώ ακόμα περισσότερες τον έχουμε δει να πιάνει το τιμόνι εντυπωσιακών αυτοκινήτων.

Αυτή η αδυναμία του τον οδήγησε τον προηγούμενο Αύγουστο στην απόφαση να ιδρύσει τη δική του motorsport ομάδα την οποία ονόμασε TC Racing, από τα αρχικά του ονόματός του.

Η πρώτη μεγάλη κίνηση επισημοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες όταν έγινε γνωστό ότι θα συμμετέχει στη νέα σεζόν της ισπανικής Formula 4, με τον πρώην οδηγό της Formula 1 Roberto Merhi να αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στο εγχείρημα.

Η ομάδα του Κουρτούα, όμως, δεν έμεινε εκεί. Πριν από μερικές ώρες ανακοινώθηκε η συμμετοχή της στο Rally Dakar 2024 με οδηγό την Ιταλοϊσπανίδα Christine Giampaoli Zonta, γνωστή ως Christine GZ.

Η Christine τρέχει εδώ και μια δεκαετία σε off-road αγώνες, ωστόσο αυτή θα είναι η πρώτη που θα εκκινήσει στο πιο σκληροτράχηλο ράλλυ του κόσμου. Το ντεμπούτο της θα γίνει με ένα ελαφρύ buggy στην κατηγορία T4 ενώ συνοδηγό θα έχει τον «μπαρουτοκαπνισμένο» Ricardo Torlaschi που μετρά 13 συμμετοχής στον αγώνα.

Η εμπειρία του Torlaschi είναι αυτή που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα, τόσο για τη νεοσύστατη ομάδα όσο και για την οδηγό.  Το ταξίδι τους στο Dakar θα ξεκινήσει στις 5 Ιανουαρίου από τη Σαουδική Αραβία και πρώτος στόχος είναι ο τερματισμός στις 19 του ίδιου μήνα, έχοντας καλύψει σχεδόν 8.000 km μέσα στην καυτή έρημο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρεάλ Μαδρίτης: Οι παίκτες παρέλαβαν τα νέα τους αυτοκίνητα - Με SUV 140.000 ευρώ ο Μόντριτς

Αυτή είναι η Mercedes-AMG των 730 PS του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (photos)

Δημήτρης Αγραβάνης: Η τρέλα με το WRC, ο Kimi Raikkonen και το αυτοκίνητο που οδηγεί