Θωμάς Κρασώνης: Στο βάθρο της πρεμιέρας του EuroNASCAR στη Βαλένθια


Ο Θωμάς Κρασώνης φεύγει από τη Βαλένθια με ένα βάθρο και δύο καλούς αγώνες στο άνοιγμα της αυλαίας του φετινού πρωταθλήματος EuroNASCAR Pro.

  • ΦΩΤΟ: Bart Dehaese
  • 8/5/2023

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος EuroNASCAR Pro για το 2023 ήρθε με δύο θετικά αποτελέσματα, και το βάθρο στην υποκατηγορία Junior του θεσμού για τον Θωμά Κρασώνη.

Εκκινώντας 13ος στον αγώνα του Σαββάτου, ο Κρασώνης οδήγησε μεστά και πέρασε τη γραμμή του τερματισμού πάλι στην 13η θέση.

Την Κυριακή, ξεκίνησε 15ος, και κατάφερε να οδηγήσει και πάλι με σταθερό ρυθμό και καλό γυρολόγιο, εκμεταλλευόμενος λάθη και συμβάντα, αποφεύγοντας ο ίδιος τα ατοπήματα σε μία αρκετά καυτή μάχη και στους 18 γύρους του αγώνα.

Έτσι, κατάφερε να αναρριχηθεί ως την 8η θέση, και την 3η στην κατηγορία Junior του EuroNASCAR Pro, στο δεύτερο βάθρο του στο πρωτάθλημα μετά από εκείνο στην Ιταλία το 2022.

Αυτοί ήταν οι δύο πρώτοι αγώνες του με την νέα του ομάδα, τη Marko Stipp Motorsport, την οποία έσπευσε να ευχαριστήσει για την καθοδήγηση όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

«Αρχικά, θέλω να πω ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα, ειδικά στον τομέα της τεχνικής στήριξης αλλά της μελέτης της τηλεμετρίας. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερα να βελτιώσω αρκετά τους χρόνους μου, και τον ρυθμό που είχα στον αγώνα.

«Καταφέραμε να έχουμε έναν καθαρό αγώνα, με καλές μάχες, χωρίς ζημιές και στους δύο αγώνες. Η συνεννόηση με τον spotter ήταν εξαιρετική, όπως και συνολικά η συνεργασία με την ομάδα.

«Παραμένουμε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στους στόχους μας, θέλοντας να τα πάμε ακόμα καλύτερα τον Ιούνιο στην Αγγλία.»

Όσο για τον ανταγωνισμό, ο Κρασώνης τόνισε πως το επίπεδο έχει ανέβει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια στην κατηγορία, όντας πια κι ο ίδιος στη 2η σεζόν του στο πρωτάθλημα EuroNASCAR Pro:

«Πρέπει να αναφερθεί, επιπλέον, πως το επίπεδο στην Pro κατηγορία έχει βελτιωθεί σημαντικά. Αυτό φαίνεται κι από το γεγονός ότι από την 1η ως την 16η θέση, όλοι κινούνται ταχύτατα, ο ανταγωνισμός έχει ανέβει.»