Η Alfa Romeo παρουσιάζει το αποκλειστικό ποδήλατο 4C IFD


ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ COMPACT SUPERCAR, ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ.

  • 27/9/2013

Εκλεπτυσμένη σχεδίαση με ένα ελαφρύ και καινοτόμο πλαίσιο: αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του ποδηλάτου 4C IFD, που σχεδιάστηκε από το Alfa Romeo Style Centre και την Compagnia Ducale . Το αρκτικόλεξο IFD (για το Innovative Frame Design) δίνει έμφαση στην εντατική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, ώστε να καταστεί το πλαίσιο όσο το δυνατόν ελαφρύτερο.

Η ίδια αρχή εφαρμόστηκε από τους μηχανικούς της Alfa Romeo στο σχεδιασμό της 4C, ώστε να επιτευχθεί μία αναλογία βάρους/ισχύος κάτω των 4 kg/hp. Για να επιτευχθεί αυτό, αποφάσισαν να μειώσουν το βάρος του αυτοκινήτου επιλέγοντας υλικά που συνδυάζουν το μικρό βάρος και την αποτελεσματικότητα, αλλά και βελτιώνοντας – μερικές φορές ακόμη και δημιουργώντας – παραγωγικές διαδικασίες που συνδυάζουν το χειροποίητο με την υψηλή τεχνολογία. Το αποτέλεσμα είναι ένα συνολικό βάρος μόλις 895 κιλά ως επί το πλείστον από αλουμίνιο, ατσάλι, ελαφρό SMC και ανθρακονήματα.

Η δομή που διαμορφώθηκε σαν ένα απλουστευμένο "4" είναι εμπνευσμένη από τη δυναμική και το στυλ του supercar της Alfa Romeo. Η καινοτόμα εγκάρσια διατομή "C" – σχήματος του πλαισίου παρουσιάζει μία δομή από ανθρακονήματα κατασκευασμένη από το ίδιο υλικό υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για το πλαίσιο της Alfa Romeo 4C για πρώτη φορά στον κόσμο.

Τα προφίλ συγκλίνουν δυναμικά προς τους κόμβους της χειρολαβής, την αλυσίδα και τη σέλα για να σχηματίσουν διαρθρωτικά σημεία αντοχής από ατσάλι που ενισχύουν την ειδική κατασκευή του πλαισίου.

Σπορ, ελαφρύ και καινοτόμο, το ποδήλατο είναι ο ιδανικός σύντροφος της εκπληκτικής Alfa Romeo 4C – ένας τέλειος συνδυασμός του πάθους και του μέλλοντος.

Είδωλο του στυλ και της τεχνολογικής καινοτομίας, το περιορισμένης παραγωγής ποδήλατο 4C είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο στο χέρι στην Ιταλία για τους λάτρεις των μοναδικών και αποκλειστικών αντικειμένων.

Το νέο στολίδι του Alfa Romeo Style Centre και της Compagnia Ducale θα είναι διαθέσιμο από το Δεκέμβριο του 2013 στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική, με τιμή που ξεκινά από τα 3.500 ευρώ.