Tο νέο Audi RS3 Sportback στην Ελλάδα


Την έλευση του νέου RS3 Sportback στη χώρα μας ανακοίνωσε η Kosmocar, η ελληνική αντιπροσωπεία της Audi με τιμή πώλησης που ορίστηκε στα 77.500 ευρώ.

  • 8/4/2011

Την έλευση του νέου RS3 Sportback στη χώρα μας ανακοίνωσε η Kosmocar, η ελληνική αντιπροσωπεία της Audi με τιμή πώλησης που ορίστηκε στα 77.500 ευρώ. Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς Α3 φιλοξενεί κάτω από το καπό του τον γνωστό, από το Audi TT RS, 5κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 2,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 340 ίππους με ροπή που αγγίζει τα 450 Nm. Σε συνδυασμό με το 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S Tronic, που αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού, το νέο RS3 επιταχύνει για το κλασικό 0-100 σε μόλις 4,6 δεύτερα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση φτάνει τα 9,1 λίτρα ανά 100 χλμ. με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να φτάνουν τα 212 γρ./χλμ.

Ο βασικός εξοπλισμός του νέου Audi RS3 Sportback περιλαμβάνει: ABS, ESP, EBD, ΑSR, ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό ΕDS, 6 αερόσακους, σύστημα τετρακίνησης quattro, σύστημα ανάκτησης ενέργειας πέδησης, RS Sport ανάρτηση, προβολείς Xenon plus με ενσωματωμένα φώτα ημέρας τεχνολογίας LED, Sport καθίσματα εμπρός, Sport button, επενδύσεις καθισμάτων σε δέρμα Fine Nappa με ασημί ραφές και έμβλημα RS3 στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, Sport δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι ''flat bottom" 3 ακτινών με έμβλημα RS3 και χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων σε αλουμίνιο, αυτόματο κλιματισμό 2 ζωνών, ηχοσύστημα Audi Concert, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες σε απόχρωση ματ αλουμινίου, ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών.