Ford Fiesta ST: Every day supercar! (video)


Το νέο Ford Fiesta ST είναι ένα από τα αυτοκίνητα που σπανίζουν. Είναι το κορυφαίο hot hatch, καθώς έχει τον απόλυτο λόγο μεταξύ αυτών που προσφέρει και αυτών που ζητά από εσένα. Ας δούμε για ποιους λόγους.

  • 18/11/2021

Δεν μπορείς να αγνοήσεις το Ford Fiesta ST, δεν μπορείς να το προσπεράσεις και να μην σταθείς να το κοιτάξεις, να το μελετήσεις και να το θαυμάσεις, τελικά.

Το νέο Ford Fiesta ST είναι ένα από τα αυτοκίνητα που σπανίζουν. Είναι το κορυφαίο hot hatch, καθώς έχει τον απόλυτο λόγο μεταξύ αυτών που προσφέρει και αυτών που ζητά από εσένα. Ας δούμε για ποιους λόγους.

Ford Performance

Έχει εξελιχθεί από τους ανθρώπους της Ford Performance. Αυτό τα λέει όλα! Το αγωνιστικό τμήμα της Ford, με τη μοναδική εμπειρία σε κάθε μορφή αγώνων αυτοκινήτου, έδωσε την χαρακτηριστική πινελιά επιδόσεων και οδικής συμπεριφοράς, την οποία, τηρουμένων των αναλογιών, δεν συναντάς ακόμα και σε πολύ ακριβότερα μοντέλα επιδόσεων.

Σε προκαλεί το νέο Fiesta ST και σε προστατεύει ταυτόχρονα. Θα σε διδάξει να γίνεις καλύτερος οδηγός και θα είναι ο καλύτερος φίλος σου στον δρόμο, καθώς θα σε κάνει να ευχαριστιέσαι, να αισθάνεσαι ικανοποίηση και να χαμογελάς!

Δυναμική και μοντέρνα εμφάνιση

Ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο στην κατηγορία του. Η νεανική, κομψή και συνάμα δυναμική εξωτερική σχεδίασή του περιλαμβάνει μία πιο επιθετική εμπρόσθια όψη, με άνω και κάτω μάσκες κυψελοειδούς σχεδίασης δίπλα στους μεγάλους κάτω πλαϊνούς αεραγωγούς.

Η άνω μάσκα και οι πλαϊνοί αεραγωγοί του νέου Fiesta ST διακρίνονται από το χαρακτηριστικό φινίρισμα τους (Chrystaline Grey), ενώ το αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο σπόιλερ, οι πλαϊνές ποδιές, η αεροτομή οροφής και ο πίσω διαχύτης είναι βαμμένοι στο χρώμα του αμαξώματος.

Οι στάνταρ ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών (ST2) και οι 18 ιντσών (ST3), αντίστοιχα, έχουν σκούρο μαύρο φινίρισμα (Magnetite), ενώ η παλέτα εξωτερικών χρωμάτων περιλαμβάνει πλέον αποκλειστικά για την έκδοση αυτή, το νέο τολμηρό χρωματισμό ST Mean Green όπως το γνωρίζουμε από το λανσάρισμα του Puma ST.

Η άνεση και η αγωνιστική θέση οδήσης

Στο εσωτερικό του, το καινούργιο Ford Fiesta ST έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει με άνεση πέντε επιβάτες, σε ένα περιβάλλον σύγχρονο, τεχνολογικά προηγμένο και ποιοτικό. 

Χαρακτηριστικά του είναι τα νέα καθίσματα της Ford Performance τα οποία έχουν σχεδιαστεί ώστε να παρέχουν ακόμα καλύτερη στήριξη στον οδηγό κατά τη σπορ οδήγηση και μεγαλύτερη στους συνεπιβάτες του κατά το ταξίδι.

Στη θέση του οδηγού, το ενσωματωμένο προσκέφαλο και η δυνατότητα ρύθμισης σε 14 κατευθύνσεις βοηθά στην τέλεια ρύθμισή της. Ξεχωριστές πινελιές στα καθίσματα είναι η κοντράστ κόκκινη ραφή και η επένδυση από δερματίνη (Sensico), που προσφέρουν μία αίσθηση πολυτέλειας.

Κινητήρας: Μια δυνατή και μεγάλη «καρδιά»

Ο κορυφαίος σε τεχνολογία και απόδοση κινητήρας του νέου Ford Fiesta ST, πλέον έχει μεγαλύτερη ροπή κατά 10% σε σχέση με πριν. Συγκεκριμένα, ο 1.5 EcoBoost, αυτό το τρικύλινδρο μηχανολογικό θαύμα των 200 PS/6.000 rpm, έχει αυξημένη μέγιστη ροπή που φτάνει τα 320 Νm/2.500-3.500 rpm έναντι των 290 Nm/1.600-4.000 rpm πριν. To νέο Ford Fiesta ST επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 6,5 sec και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 232 km/h.

Η μοναδική σε ρύθμιση ανάρτηση

Κανένα άλλο hot hatch της κατηγορίας δεν έχει την οδική συμπεριφορά του νέου Ford Fiesta ST. Η ανάρτησή του είναι ρυθμισμένη κατάλληλα τόσο για άνεση σε μακρινές αποστάσεις όσο και για την άριστη συμπεριφορά της κατά τη γρήγορη οδήγηση, ακόμα και σε σχεδόν αγωνιστικό ρυθμό!

Τα πατενταρισμένα ελατήρια κατανομής φορτίων της Ford συνδυάζονται με αμορτισέρ διπλού θαλάμου της Tenneco και επιτρέπουν στο Fiesta ST ταχύτατες εισόδους στις στροφές και άριστο έλεγχο των κλίσεων του αμαξώματος, ενώ το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό της Quaife εξασφαλίζει αυξημένη πρόσφυση και ευελιξία στις και απανωτές εναλλαγές στο ακριβέστατο σύστημα διεύθυνσης.

Τέλος, εκτός από τα προφίλ οδήγησης Normal και Sport, το νέο Fiesta ST διαθέτει επιπλέον και το προφίλ Track, το οποίο απενεργοποιεί το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και ρυθμίζει κατάλληλα τον τρόπο επέμβασης του ESC για καλύτερη οδήγηση μέσα στην πίστα.