Alfa Romeo: Όσα φέρνει το -εγγύς- μέλλον


Ποια εντυπωσιακά μοντέλα θα παρουσιάσει η ιταλική φίρμα μέχρι το 2018.

  • 7/5/2014

Η Alfa Romeo αρχίζει την πολυαναμενόμενη «επανεκκίνησή» της και, διατηρώντας το δόγμα «cuore sportivo» του παρελθόντος της, προετοιμάζει μια σειρά από εντυπωσιακά νέα μοντέλα -από sport coupe μέχρι crossovers- για την προσεχή πενταετία.

Υπό την ηγεσία δύο διοικητικών στελεχών της Ferrari και χωρίς την παρεμβολή της μητρικής Fiat Chrysler, οι νέες πισωκίνητες ή τετρακίνητες Alfa Romeo θα έχουν ως κεντρικούς άξονες τους αναβαθμισμένους κινητήρες με συναρπαστική σχέση κιλών ανά ίππο, την επίτευξη τέλειας κατανομής βάρους 50-50 και το «επαναστατικό και διακεκριμένο ιταλικό design».

Συγκεκριμένα για τους κινητήρες, οι νέοι τετρακύλινδροι βενζίνης της Alfa θα έχουν απόδοση 110-330 ίππων και οι εξακύλινδροι βενζίνης 400 ως 500 ίππων. Όσο για τους κινητήρες diesel, θα είναι επίσης τετρακύλινδροι και εξακύλινδροι με ισχύ που θα φτάνει μέχρι και τους 350 ίππους.

Η πρώτη νέα Alfa Romeo θα είναι μεσαίου μεγέθους και θα έρθει προς το τέλος του 2015 και δεν αποκλείεται να είναι η νέα Giulia. Αυτή μάλλον θα έχει στοιχεία από το (εικονιζόμενο) πρωτότυπο Gloria, το οποίο σχεδίασαν μαθητές του European Design Institute (IED) σε συνεργασία με το Alfa Styling Center και το παρουσίασαν στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2013.

Τα επόμενα τρία χρόνια, 2016 ως 2018, θα ακολουθήσουν ακόμα δύο συμπαγείς Alfa, μια μικρομεσαίου ή μεσαίου μεγέθους, μία μεγάλη, δύο Crossovers και ένα ακόμα ειδικό σπορ αυτοκίνητο που μάλλον θα τοποθετηθεί πάνω από την 4C.