Aston Martin Valhalla: Κεντρομήχανο super sport μοντέλο για το 2021


Η DB11 ήταν μόνο η αρχή, καθώς η Aston Martin ανανεώνει την γκάμα των μοντέλων της έως το 2021 και φέρνει νέα σπορ αυτοκίνητα στην αγορά - ανάμεσά τους το hyper car Valkyrie. Θα ακολουθήσει, όμως, άλλο ένα super sport όχημα, πιο προσιτό και ανταγωνιστικό της Ferrari 488 GTB. Το όνομα του project είναι 003.

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/10/2018

Μέχρι το 2021 υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη. Έως τότε η Aston Martin σκοπεύει να λανσάρει κάθε χρόνο ένα νέο αυτοκίνητο. Η αρχή έγινε με την DB11, ακολουθούν οι διάδοχοι των Vantage και Vanquish, δύο SUV, η λιμουζίνα Lagonda και το super sport Valkyrie.

Κεντρομήχανο σπορ μοντέλο: πιο mainstream

Μαζί με το Valkyrie, που έχει προγραμματιστεί για μία μικρής σειράς παραγωγή, το νέο μοντέλο με τον κωδικό Project 003 θα παραχθεί κι αυτό λίγες φορές. Η coupe έκδοση, με το ελαφρύ σασί, θα κατασκευαστεί σε 500 αντίτυπα, δεξιοτίμονα και αριστεροτίμονα. Το 003 ακολουθεί στη σειρά τα Valkyrie και Valkyrie AM Pro, που εξελίχθηκαν με τους κωδικούς 001 και 002.

Μάλιστα, οι Βρετανοί έχουν ήδη καταλήξει στον κινητήρα. Πίσω από τους επιβάτες θα τοποθετηθεί ένας turbo κινητήρας με υβριδικά στοιχεία. Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό το αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται με ενεργό ανάρτηση και θα έχει υψηλή κάθετη δύναμη. Πάντως, το 003 θα είναι ένα εύχρηστο στην καθημερινότητα αυτοκίνητο, καθώς θα εφοδιάζεται, μάλιστα, με ένα μικρό χώρο αποσκευών. Επικεφαλής της ανάπτυξης του αυτοκινήτου είναι ο Max Szwaj (πρώην Ferrari). Τα πρώτα μοντέλα έχουν ανακοινωθεί για τα τέλη του 2021. Ονομασία για το Project 003 δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως ακόμη. Ωστόσο, η Aston Martin έχει ήδη σπεύσει να κατοχυρώσει το δικαίωμα χρήσης του ονόματος “Valhalla”, που ταιριάζει -ιστορικά και μυθολογικά- με το όνομα “Valkyrie” του αδερφού μοντέλου της Aston Martin.