Αυτή είναι η πανίσχυρη 2017 Bentley Continental Supersports [video]


H Continental Supersports αποτελεί την πιο extreme κατασκευή της Bentley όπως διατείνεται η ίδια η εταιρεία. 

  • 9/1/2017

«Είναι το ταχύτερο και γρηγορότερο μοντέλο παραγωγής που έχει κατασκευάσει η Bentley μέχρι σήμερα», αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου της Bentley, για το νέο της δημιούργημα που θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις - coupe και cabrio. 

Ο αναβαθμισμένος W12 των 6.0 λίτρων αποδίδει πλέον 710 PS και 1,017 Nm ροπής (διαθέσιμα από τις 2.500 έως τις 4.500 σ.α.λ) χαρίζοντας εκρηκτικές επιδόσεις στο νέο, πολυτελές GT της Bentley.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που ανακοίνωσε το βρετανικό εργοστάσιο, η Continental Supersports πραγματοποιεί τη διαδικασία του 0-100km/h σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 336 km/h. 

Στην ανοιχτή έκδοσή της, το 0-100km/h γίνεται σε 3,9 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 330km/h. Οι παραπάνω τιμές καθιστούν την Continental Supersports ως το ταχύτερο και ισχυρότερο πολυτελές τετραθέσιο της αγοράς.

Ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων αναλαμβάνει τη μετάδοση της θηριώδους ιπποδύναμης στους τέσσερις τροχούς, με το σύστημα τετρακίνησης να διαθέτει το torque vectoring που χρησιμοποιείται στην Continental GT3-R.

Στα βασικά χαρακτηριστικά της Bentley Continental Supersports είναι οι αεραγωγοί από ανθρακονήματα, οι νέας σχεδίασης ζάντες, οι κόκκινες δαγκάνες φρένων και η πίσω αεροτομή από ανθρακονήματα παρόμοια με αυτήν της GT3-R.

«Μόνο η Bentley μπορεί να δημιουργήσει αυτοκίνητο το οποίο συνδυάζει εξαιρετική απόδοση και απαράμμιλη πολυτέλεια με αυτόν τον τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και CEO της Bentley Motors, Bentley Motors.

Οι πωλήσεις της νέας Bentley ξεκινούν τον Απρίλιο του 2017 με την τιμή της coupe έκδοσης στη Μ. Βρετανία να έχει οριστεί στις 212.500 στερλίνες και της ανοιχτής έκδοσης στις 233.800 στερλίνες.

 

Video - Bentley Continental Supersports