BMW Concept Compact Sedan: Προπομπός της Σειράς 2 Sedan


Η Σειρά 2 Sedan είναι προ των πυλών με το πρωτότυπο BMW Concept Compact Sedan.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ
  • 20/11/2015

Το BMW Group επέλεξε την Auto Guangzhou το 2015, μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτων στην Κίνα, για να παρουσιάσει ένα νέο πρωτότυπο τετράθυρο sedan για τη μικρομεσαία κατηγορία, το BMW Concept Compact Sedan. Με άλλα λόγια τον προπομπό της Σειράς 2 Sedan.

Πρόθεση του Adrian van Hooydonk, του Chief Designer της εταιρίας ήταν να προσδώσουν σε ένα συμπαγές αμάξωμα όλες τις σχεδιαστικές πτυχές που συναντά κανείς σε μεγαλύτερα μοντέλα της φίρμας. Πράγματι, βλέποντάς την διαπιστώνει κανείς ότι όλα όσα βρίσκει κανείς σε ένα sedan BMW είναι παρόντα. Η γνώριμη μορφή των νεφρών στη μάσκα, οι προβολείς LED, ο μεγάλος εμπρός πρόβολος, το μακρύ μεταξόνιο, ο υπερυψωμένος τρίτος όγκος και η γραμμή Hofmeister στις πίσω κολόνες όπως και οι τεράστιοι τροχοί 20 ιντσών.

Οι τέσσερις πόρτες ενσωματώνουν soft-touch λαβές με εύκολο άνοιγμα και αποκαλύπτουν ένα εσωτερικό που διακρίνεται για το οδηγοκεντρικό του ταμπλό, τη minimal αισθητική και την ενσωμάτωση συστημάτων όπως το Head-Up-Display, το iDrive και η οθόνη 8,8 ιντσών. Οι χώροι πάντως για τους πίσω είναι αυστηρά για 2 επιβάτες.

Παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τεχνικές λεπτομέρειες για το μοντέλο, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο με μια μόνο απλή παρατήρηση των αναλογιών και του μεγάλου μεταξονίου ότι η νέα Σειρά 2 Sedan θα βασίζεται στην UKL2 Plus πλατφόρμα της BMW με κίνηση στον εμπρός άξονα και τοποθέτηση του κινητήρα εγκάρσια, όπως συμβαίνει με τις Σειρά 2 Active και Gran Tourer.

Με το BMW Concept Compact Sedan η πρόθεση της φίρμας είναι να προσεγγίσει κυρίως την κινεζική αγορά καθώς βάσει ερευνών που έχει κάνει η premium μικρομεσαία κατηγορία είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην εκεί, τεράστια αγορά.