BMW Vision Gran Turismo: Pure Racecar! (videos)


Το άκρως εντυπωσιακό Vision Gran Turismo είναι σχεδιασμένο για το Gran Turismo 6! Ήδη το ονειρευόμαστε ως Μ2...

  • 23/5/2014

Στις περισσότερες των περιπτώσεων η εικονική πραγματικότητα ξεπερνάει την ίδια τη ζωή και το νέο πρωτότυπο αγωνιστικό της BMW δεν αποτελεί εξαίρεση, τουλάχιστον στα... διψασμένα μας μάτια! Το εικονικό αγωνιστικό που βλέπετε στις φωτογραφίες με την ονομασία Vision Gran Turismo σχεδιάστηκε από τους Βαυαρούς για τους λάτρεις των Driving Simulators και πιο συγκεκριμένα για το ολοκαίνουριο Gran Turismo 6 που τρέχει στο Sony PlayStation.

Το Vision GT μοιάζει ως μία μετεξέλιξη της πραγματικής αγωνιστικής έκδοσης της BMW M235i Racing, τόσο από πλευράς σχεδίασης, όσο και από πλευράς επιδόσεων. Οι δημιουργοί του BMW Group Design το οραματίστηκαν με έναν 6κύλινδρο σε σειρά 3 λίτρων κάτω από το εμπρός καπό ο οποίος είναι εξελιγμένος από τη BMW M GmbH, και υπόσχεται μέγιστη ισχύ που αγγίζει τους 549 ίππους για «γρήγορους γύρους και ιδανική οδική συμπεριφορά και άμεσο έλεγχο».

Ο κινητήρας αποδίδει μέγιστη ροπή της τάξης των 680 Nm μόλις από τις 1.900 rpm και συνδυάζεται με σειραϊκό κιβώτιο 6 σχέσεων το οποίο ο οδηγός χειρίζεται από paddles στο τιμόνι. Η κίνηση στη BMW Vision Gran Turismo μεταδίδεται στους πίσω τροχούς ενώ το συνολικό της βάρος αγγίζει τα 1.180 kg, τα οποία είναι ιδανικά μοιρασμένα ανάμεσα στον εμπρός και πίσω άξονα (50:50).

Η σχεδίασή της θυμίζει κάτι από τα BMW touring cars της δεκαετίας του '70, με τις ιδανικές αναλογίες και τη δυναμική σιλουέτα να δημιουργούν ένα σύνολο... χάρμα οφθαλμών! Το εμπρός σπόιλερ και η μεγάλη πίσω αεροτομή είναι σχεδιασμένα για να παράγουν ιδανικό «downforce» σε πραγματικές συνθήκες, ενώ όλα τα αεροδυναμικά βοηθήματα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα ούτως ώστε να μειωθεί το συνολικό βάρος. Τέλος το χρώματα του BMW M division σε μεγάλο βαθμό τη ροή του αέρα μέσα από τα αεροδυναμικά βοηθήματα προσθέτοντας μία... πολεμική χροιά στο σύνολο.







Όπως μπορείτε να δείτε και από μόνοι σας, η BMW Vision Gran Turismo βασίζεται στην αγωνιστική έκδοση της M235i Racing. Το θέμα είναι γιατί να μπει σε τόσο κόπο το σχεδιαστικό τμήμα της γερμανική εταιρείας στο να εξελίξει ένα πραγματικό αγωνιστικό σε... virtual, όταν θα μπορούσε να φτιάξει ένα οποιοδήποτε φουτουριστικό πρωτότυπο το οποίο θα ήταν άκρως εντυπωσιακό χωρίς να χρειάζονται αναφορές σε πραγματικά στοιχεία. Όπως έκανε η Mercedes για παράδειγμα στην αντίστοιχη περίπτωση με την AMG Vision Gran Turismo. Το μόνο που ελπίζουμε είναι ότι η BMW σκοπεύει τελικά να εξελίξει ένα αντίστοιχο μοντέλο και στην... πραγματική πραγματικότητα...

Όπως δήλωσε και ο αντιπρόεδρος επικοινωνίας της εταιρίας, ο Andreas-Christoph Hofmann: «το συγκεκριμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο μας δίνει μια εικόνα για τις τάσεις του μέλλοντος στους αγώνες και επιτρέπει στους οπαδούς των simulators να πάρουν μία εμπειρία από την ποιότητα BMW στους αγώνες.»

Εμείς θα συμπληρώναμε ότι αν η επερχόμενη BMW M2 μοιάζει έστω και κατά το ήμισυ στο συγκεκριμένο πρωτότυπο, τότε είναι σίγουρα καταδικασμένη να εντυπωσιάσει και να πετύχει...