DATSUN REDI-GO CONCEPT: MINI CROSSOVER


Στο Delhi Auto Expo 2014 η Nissan παρουσίασε ένα μικρό crossover!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 7/2/2014

Ένας από τους κυριότερους λόγους που η Nissan επανέφερε στη ζωή μετά από δεκαετίες απουσίας την Datsun, ήταν για να δημιουργεί οχήματα για ανερχόμενες αγορές όπως αυτή της Ινδίας. Αυτή την εβδομάδα λοιπόν η Datsun στην Έκθεση στο Νέο Δελχί παρουσιάζει ένα πρωτότυπο urban crossover που συνδυάζει στοιχεία από μικρά hatchbacks και crossover.

Το όνομά του Redi-Go Concept. Η νέα δημιουργία της Datsun διαθέτει 5θυρο αμάξωμα με το μεταξόνιο στην προκειμένη περίπτωση να είναι στα 2.350mm. Σχεδιαστικά συνδυάζει στοιχεία από τα αυτοκίνητα παραγωγής που έχουμε δει μέχρι στιγμής, ενώ το αυξημένο ύψος και η τοποθέτηση των τροχών στα άκρα του αμαξώματος είναι τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν.

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα κάποια τεχνικά στοιχεία ή έστω περισσότερες πληροφορίες για το νέο του δημιούργημα, αλλά το σημαντικό είναι ότι δήλωσε πως το συγκεκριμένο πρωτότυπο θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός μοντέλου παραγωγής στο μέλλον το οποίο θα απευθύνεται πρωτίστως στην αγορά της Ινδίας.